Tampereen pormestarineuvotteluissa yksimielinen tulos

Elina Paasonen
Tampereen pormestarineuvotteluissa yksimielinen tulos

Lauri Lyly (oik.) veti pormestarineuvotteluja Tampereen virastotalolla tiistaina 16. toukokuuta.

Emilia Tykki

Tampereen pormestariohjelmasta on saavutettu yksimielinen neuvottelutulos. Asiasta kertoi sdp:n pormestariehdokas Lauri Lyly perjantai-iltana.

Lylyn mukaan saavutettu neuvottelutulos on yksimielinen.

–Hienosäätöä maanantaina ja julkistus tiistaina, Lyly kertoo Twitterissä.

Lauri Lylyn avainkysymykset koalitioneuvotteluihin koskivat muun muassa kaupungin talouden tasapainotustoimia sekä ehdotuksia työpaikkojen luomiseksi ja työttömyyden alentamiseksi.

Lylyn päälinjat

1. Työllisyyteen, työpaikkojen syntyyn ja yritysten toimintaedellytyksiin panostaminen.

2. Talouden tasapainottaminen. Veronkorotus mahdollinen viimeisenä keinona talouden tasapainottamisessa ja palvelujen varmistamisessa.

3. Työllisyyttä, kaupungin elinvoimaa, houkuttelevuutta ja kasvua edistävät investoinnit ensisijaisia. Päätetyt investoinnit toteutetaan, ja hoidetaan sisätilaongelmaiset kiinteistöt. Tiivis yhteistyö Tampereen Uuden Yliopiston kanssa.

4. Turvataan monipuolinen asuntotuotanto ja kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentaminen. Varmistetaan elinkeinoelämän tarpeisiin riittävä tonttitarjonta. Täydennysrakentamisella rakentamismahdollisuuksia.

5. Panostetaan varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja toiseen asteen koulutukseen sekä syrjäytymisen ja eriarvoistumiskehityksen ehkäisemiseen. Maahanmuuttajien kotouttamista edistettävä.

6. Ikäihmisten palvelut turvattava ja soten syntymisen jälkeen havaitut palvelutarvepuutteet hoidettava.

7. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen.

8. Saavutettavuuden parantaminen panostamalla nopeisiin liikenne- ja viestintäyhteyksiin sekä älyliikenteeseen.

9. Kansainvälistymiseen, matkailuun, kulttuuriin panostaminen.

10. Kaupungin kehittäminen sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävästi.

11. Toimintojen johtaminen selkeämmäksi, digitalisaation hyödyntäminen, budjettikuri ja henkilöstöpolitiikan kehittäminen sekä sairauspoissaolojen vähentäminen.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • KooJii

    Aivan ihanaa. Tampereella ei siis ole jatkossa oppositiota, joka haastaisi valtaa pitäviä entistä parempiin perusteluihin linjavalinnoissa. Aidon demokratian haaste on oppositio – mutta Lylyhän on ollut jo aieminkin valmis kompromisseihin – joita voidaan pitää kyseenalaisena edunvalvonnan näkäkulmasta😈

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio