Jos on ihan pakko grillata juuri nyt, älä missään nimessä valitse kertakäyttögrilliä

Ilkka Laitinen
Jos on ihan pakko grillata juuri nyt, älä missään nimessä valitse kertakäyttögrilliä

Grillikausi on alkanut, mutta niin myös ruohikkopalokausi.

Sari RautanenAamulehti

Lihavartaita ei missään tapauksessa kannata nyt viritellä nuotiolle paistumaan. Koko Pirkanmaan alueella on voimassa ruohikkopalovaroitus.

Lakipykälien mukaan avotulta ei saa tehdä, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.

Kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien ja helposti tuulessa kaatuvien grillien ja tulisijojen käyttö katsotaan pelastuslaissa avotulen teoksi. Tällaisia ovat tyypillisesti kertakäyttögrillit.

Grillata voi, jos grilli on rakennettu tiilestä tai kivestä tai se on kunnolla eristetty maasta. Olennaista on, että tuli ei pääse leviämään maan kautta eikä kipinöimällä.

Kun grillaat, noudata turvallisuusohjeita:

1. Suojaa grilli tuulelta.

2. Anna sytytysnesteen imeytyä ennen kuin sytytät hiilet.

3. Pidä liekit matalina.

4. Muista, että hiilet hehkuvat kauan. Sulje grillaamisen jälkeen grilli kannella tai kaada varovasti vettä päälle.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • W.Ber

    Tai sitten vaan grillaa briketeillä. Mitään sytysnesteitä ei tarvitse, biltemasta 2 euron nestekaasupurkki ja siihen 14 euron piezo sytytin. Sytytin on kestänyt jo kolme vuotta, kaasupurkkeja menee 1 vuodessa runsaassa käytössä eikä ruoka maistu sytytysnesteelle.

    Kunnon ”hiili” grilli polttaa kaikki loppuun ja tuhka jää pohjakippoon missä se voi palaa loppuun monta päivää. Jos kippo tarvii tyhjätä niin tyhjää sen vesiämpäriin ja pyöräyttää tuhkia kerran vedessä niin varmasti sammuu!

  • ihmettelijä

    Viime kesänä kävin huomauttamassa metsäpalovarotuksen voimassa ollessa, vastaus oli ei tämä tästä mihinkään leviä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio