Jokin raateli laitumella ollutta hevosta yöllä Hattulassa

Perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtuneesta hyökkäyksestä epäillään susia.

Janina Nyström
Jokin raateli laitumella ollutta hevosta yöllä Hattulassa

Janina Nyströmin hevonen on nyt voimakkaalla antibioottikuurilla tulehdusten estämiseksi.

Tuomas RimpiläinenAamulehti

Hattulassa Hämeenlinnan kupeessa epäillään susien hyökänneen laitumella olleen hevosen kimppuun perjantain ja lauantain välisenä yönä. Omistaja Janina Nyströmin mukaan hän oli tulossa yövuorosta kotiin, kun hevosten levoton käytös kiinnitti hänen huomionsa.

Entiset kilpahevoset, lämminveriruuna ja suomenhevosori, olivat loan ja hien peitossa. Pestessään hevosia Nyström huomasi, että lämminveriruuna Sydney's Duke oli loukkaantunut.

Vammoja on viikonlopun aikana käynyt tarkistamassa riistanhoitoyhdistyksen petoyhdysmies sekä Luonnonsuojeluyhdistys Tapiolan asiantuntija.

Luonnonsuojeluyhdistys kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että vammat on aiheuttanut suurikokoinen koiraeläin tai mahdollisesti kaksi. Yhdistyksen mukaan suttakaan ei voi sulkea pois ilman dna-näytteiden analysoimista.

Susia nähty alueella

Petoyhdysmies Esa Rantala on täysin vakuuttunut, että raatelija on susi. Hän arvioi, että niitä on ollut ainakin kaksi.

–Minun tietämykselläni tästä ei jää mitään epäselvyyttä, Rantala sanoo.

–Jos kylällä olisi koiria irtonaisena, siitä kyllä tiedettäisiin.

Rantala kertoo käyneensä paikalla useita kertoja viikonloppuna sekä yöllä että päivällä. Hänen mukaansa tiellä oli suden jälkiäkin.

Nyström puolestaan kertoo, että heidän pihassaan on aiemmin nähty susia.

Haavoittunut eläin voi tällä hetkellä hyvin. Se on Nyströmin mukaan hyväkuntoinen eläin, jonka vastustuskyvyn pitäisi olla hyvä.

Hevosen toipumisesta on kuitenkin tässä vaiheessa liian aikaista sanoa mitään varmaa.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Hevosurheilu-lehti.


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Höpötystä tuo susien suojelu😙

  • Nimetön

    Tätä hevosta on purrut koira, jonka touhuja omistaja on seurannut ensin huvittuneena vierestä ja sitten vauriot huomattuaan paennut paikalta. Sama juttu esimerkiksi joutsenen pesien kanssa, vastuuttomasti toimivat koiran omistajat päästävät koiransa niitä tonkimaan ja rikkomaan – ja sitten toruu koiraa, että ”ei saa”.. Susien syyttäminen luonnossa elämisestä on tietenkin ylipäänsä surkuhupaisaa. Susien määrän lisääntyminen olisi sen sijaan ainoastaan positiivista, sillä se pitäisi hirvien ja peurojen kannat kurissa ilman joka syksyistä metsässä paukuttelua ilmaisten grillimakkaroiden takia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio