Isoimmat esteet kaatuivat Tampereen areenahankkeen tieltä: "Jos kaikki menee hyvin, rakentaminen alkaa tänä vuonna"

Valtion 18 miljoonan euron tuki vaatii vielä virallisen päätöksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Sitä odotetaan alkusyksystä.

Studio Daniel Libeskind
Isoimmat esteet kaatuivat Tampereen areenahankkeen tieltä: "Jos kaikki menee hyvin, rakentaminen alkaa tänä vuonna"

Tampereen Kannen ja areenan rakennustyöt alkavat tänä syksynä, jos investointipäätös tulee.

Jussi Saarinen, Raili RothAamulehti

Tampereen Kansi ja areena -hanke on nyt lähellä toteutumista, kun Euroopan komissio hyväksyi maanantaina monitoimiareenalla myönnettävän tuen. Hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta sanoo, että päätöksen myötä kaksi merkittävää estettä hankkeen tieltä on nyt poissa. Heinäkuussa Korkeimman hallinto-oikeuden valitukset hylättiin, ja nyt EU myönsi hankkeelle vaadittavan tuen.

Lue juttu:Tampereen areenahankkeen toteutuminen on nyt todennäköistä – Euroopan komissio teki merkittävän päätöksen

Mitä päätös tarkoittaa hankkeen etenemisen kannalta?

–Tämä mahdollistaa tavoiteaikataulussa pysymisen. Voidaan siis odottaa, että investointipäätös tehdään syksyllä. Pallo on nyt kumppanilla.

Kumppanilla Tenhunen tarkoittaa SRV:n muodostamaa yritysryhmittymää.

–Investointi- ja rakentamispäätös on nyt heidän käsissään. Jos kaikki menee hyvin, rakentaminen alkaa tänä vuonna.

SRV solmi toukokuussa ehdollisen osakassopimuksen, jossa ovat mukana LähiTapiola ja OP-ryhmä sekä Tampereen kaupunki.

"Iso askel eteenpäin"

Euroopan komission päätös on iso askel eteenpäin, sanoo SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

–Viemme hanketta eteenpäin investointipäätös tähtäimessä. Investointipäätös on tämän syksyn asioita, Nieminen raottaa aikatauluja.

Komission hyväksymä valtion 18 miljoonan euron tuki vaatii Niemisen mukaan vielä virallisen päätöksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Se voisi tulla alkusyksystä. Nieminen ei vielä lähde arvioimaan Kannen ja areenan tarkempaa rakentamisaikataulua.

–Ensin on tehtävä iso liuta sopimuksia. Jos investointipäätös tehdään, meillä on valmiudet aloittaa rakennustyöt tänä syksynä.

Tampereen kaupungin nettisivujen mukaan tavoitteena on, että Kannen ja areenan rakentaminen voi alkaa vielä 2017 syksyllä. Silloin ensimmäinen vaihe Sorinsillan eteläpuolella valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä.

Monitoimiareena on tarkoitus rakentaa kannelle, joka tulee Tampereen keskustaan osin rautatien päälle. Areenan yhteyteen on tarkoitus rakentaa merkittävä määrä asuntoja, toimistoja ja liiketilaa.

Betonikannen ensimmäinen vaihe sai rakennusluvan kesäkuussa.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Kunpa tämä vain älyttäisiin rakentaa paikallisella työvoimalla, niin jo olisi puoli Tampereetta työllistetty.

  • Seuraaja

    Minulla vielä kesken Kummolan Kääntöpiiri kirja. Siinä mielenkiintoista taustaa eri hallihankkeista. Sitäkin kannatta lukea, jos haluaa tietää millaisia projekteja aiemmin ollut Suomessa ja muualla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio