Ilmatieteen laitos: Kiira-myrsky muistutti vuoden 2010 Sylviä

Kiira-myrsky toi kaupunkeihin voimakkaita tuulenpuuskia ja runsasta vesisadetta.

Ilmatieteen laitos: Kiira-myrsky muistutti vuoden 2010 Sylviä

Muutamia lentokoneita, joiden olisi pitänyt laskeutua Helsinki–Vantaalle, käännytettiin ennen iltakahdeksaa laskeutumaan Pirkkalan lentokentälle.

STT, Essi LehtoHelsinki

Kiira-myrsky muistutti voimakkuudeltaan elokuun 2010 Sylvi-rajuilmaa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Ukkosen osuminen eilen tiheään asutulle alueelle aiheutti runsaasti vahinkoja. Kiira-myrskyn havaituista puuskista kovimmat ylittivät 30 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitos mittasi kovimman puuskan, 32,5 metriä sekunnissa Helsingin Majakan havaintoasemalla. Kaisaniemessä tuulen puuskaksi mitattiin enimmillään 29,6 metriä sekunnissa, mikä oli myrskyn voimakkain maalla mitattu puuska.

Suurin tuntisade, 27,9 millimetriä, mitattiin Kotkan Rankissa.

Sylvi-myrsky riehui Suomen etelä- ja länsiosissa Sylvin päivänä 8. elokuuta vuonna 2010. Se muun muassa kaatoi metsää ja siirsi piharakennuksia. Parhaiten myrsky muistetaan kuitenkin Porissa järjestettyyn Sonisphere-festivaaliin iskeneestä syöksyvirtauksesta. Yksi kuoli ja useita ihmisiä loukkaantui syöksyvirtauksen festivaalialueella aikaansaamissa tuhoissa.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Atro Niiniluoto

    Olin palannut Vihdistä Helsinkiin ja näin rajuilman ikkunasta. Vihdissä puutalossa ei voinut käyttää sähkölaitteita.

  • Nimetön

    Missä vaiheessa Klaara muuttuikin Kiiraksi.
    Koko ajan puhuttiin Klaara-myrskystä…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio