IL: Tietoja Putinin vierailun turvatoimista saattoi lipsahtaa poliisilta ulkopuoliselle

Petri Saarelainen
IL: Tietoja Putinin vierailun turvatoimista saattoi lipsahtaa poliisilta ulkopuoliselle

Vladimir Putin vieraili hiljattain Suomessa Savonlinnassa.

STTHelsinki

Täysin ulkopuolinen oululaisnainen on saattanut saada poliisin sisäistä tietoa Venäjän presidentti Vladimir Putinin Suomen vierailun turvatoimista, kertoo Iltalehti .

Lehden mukaan naisen sähköpostiin oli tullut tekstiä poliisin viestiketjusta, jossa keskusteltiin muun muassa Putinin helikoptereiden saapumisen tarkasta kellonajasta. Tieto oli lehden mukaan salassa pidettävää. Viestiketjussa oli tietoja myös Suomen presidentin Sauli Niinistön liikkeistä.

Iltalehden tavoittaman asiantuntijan mukaan ulkopuoliselle ilmeisesti päätynyt viesti on mahdollisesti peräisin poliisin käyttämästä Lync-pikaviestipalvelusta. Syynä tapaukseen saattaa olla virhe tietokoneen lähdekoodissa.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • jepjep

    Sairaaloiden hoitajiltakin varmasti vielä lipsahtaa. Nyt joka hoitsupoppoolla on omat Facebook-ryhmät ja ne mäntit ei tajua että facebook yhdistelee tietoja ja niihin ryhmiin pystyy soluttautumaan

  • Hehee

    Julkishallinnon tietoturvaan pitäisi oikeasti puuttua kovalla kouralla. Myös puolustusvoimat lähettää erittäin arkaluonteisia viestejä sähköpostilla salaamattomana ja kaikki tietää että Lync vuotaa kuin seula ja on erittäin epästabiili alusta. PV:n ukotkin puhuu kännissä kaikki junan ravintolavaunussa. Ei kovin kummoinen sherlock tartte olla jos niiltä jotain tietoa haluaa: tarjoaa vaan viinaa

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio