IL: Päiväkodin hoitaja kehotti lapsia potkimaan 5-vuotiasta – ”Tilanteen piti olla opetuksellinen”

Petteri Paalasmaa/arkisto
IL: Päiväkodin hoitaja kehotti lapsia potkimaan 5-vuotiasta – ”Tilanteen piti olla opetuksellinen”

Lehtitietojen mukaan viisivuotias oli ensin potkaissut toista lasta. Tämän jälkeen hoitaja oli pannut hänet keskelle lasten piiriä ja kehottanut muita lapsia potkimaan häntä.

STTHelsinki

Porilaisessa päiväkodissa sattui tiistaina tilanne, jossa lastenhoitaja kehotti muita lapsia potkimaan viisivuotista tyttöä, kertoo Iltalehti Lehden mukaan viisivuotias oli ensin potkaissut toista lasta ja sen jälkeen lastenhoitaja oli pannut potkaisseen lapsen keskelle piiriä ja käskenyt muiden lasten potkia tätä.

Varhaiskasvatuksen aluejohtaja Vesa Harell kommentoi lehdelle, että tilanteen oli tarkoitus olla opetuksellinen tilanne, mutta se meni pieleen eikä ole millään tavalla hyväksyttävää. Harellin mukaan tyttöä ei potkittu kovaa. STT ei tavoittanut Harellia.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

 • Nimetön

  Nii että porukalla voidaan mennä potkimaan yhtä? Sen olen opettanut omille että lyö tai potkaise takas jos sua lyödään tai potkaistaan?! Se on yksi vs yksi. Ei kaikki vs yksi!

 • Irma

  Tällä oli tarkoitus havainnollistaa, miltä potkiminen tuntuu. Eli samaistuminen.
  Emme ole olleet kuulemassa tai näkemässä.

  Hoitajalle tulee olla oikeus saada tulla kuulluksi ja kerrotuksi, missä määrin tapahtui ylilyönti.

  Minusta tuntuu myös karmealta se, että nopeasti otsikoita levitellen nostettiin tällainen meteli.

  Tällaista on eri opettajaryhmien arki. Esimies ei ole opettajan tukena, vaan syyttäjänä ja tuomitsijana.

  Vanhemmat ovat kunkkuja. Oma lapsi saa rauhassa kiusata ja potkia toisia. Opettaja on hyvä sen perusteella, jos antaa lapselle hyviä numeroita. Vaikka numerolla ei olisi katetta. Näinhän nähtiin juuri matematiikan arvosanavertailussa. Minulla on 41 vuoden opekokemus eri asteilta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet