Jutta HögmanderAamulehti

Tampereen uudelle kaupunginosalle Hiedanrannalle haetaan suuntaa kansainvälisellä ideakilpailulla.

Kilpailun palkintoina jaetaan yhteensä 220 000 euroa, josta voittaja kuittaa 110 000 euroa. Loppu jakaantuu muille palkintosijoille ja lunastuksille, joissa ideoita kehitetään eteenpäin neuvottelumenettelyllä.

Onko 110 000 euroa riittävän suuri summa houkuttelemaan kansainväliset huippunimet mukaan kilpailuun, kehityspäällikkö Reijo Väliharju?

- Ainakin se on suomalaisessa mittakaavassa huomattava palkinto. Pyrkimys on, että palkkio on sellainen, että se huomattaisiin myös kansainvälisesti. Kiusallista on, että ihan huippunimien palkkiot ovat selkeästi suurempia. Summan on oltava linjassa myös sen kanssa, että tässä pitää nähdä ihan oikeasti vaivaakin, tehdä paljon suunnittelutyötä ja materiaalia.

Pääsevätkö voittajat jatkamaan suunnittelua?

- Kannustimena kilpailuun mukaan lähtemiselle on se, että palkitut saisivat jatkaa suunnitelmien työstämistä. Siten kilpailu on kiinnostavampi varteenotettaville toimijoille. Pidän todennäköisenä, että Hiedanrannan lopullisessa suunnitelmassa on aineksia useammasta työstä yhdistettynä. Jollakin saattaa olla hyvä idea vanhojen rakennusten käyttämisestä ja toisella rannan virkistyskäytöstä.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    tehdään pyhäjärven päälle kansi ja rakennetaan sen päälle kerrostaloja. Luonnonystävät voisivat kalastaa avaamalla ikkunan, kalastuslupa kuuluisi yhtiövastikkeeseen.

  • Nimetön

    Kyllä ideoita on ollut ennenkin, mutta kaupunki itse on estänyt ihan kaiken. Käytännön esimerkkejä on ollut, että kaikkien talojen värit ovat olleet harmaasävyjä. Toinen on tonttien malli eli 600 neliön tontit, jolloin pelivaraa ei jää yhtään. Kolmas on rakennusmääräykset, jotka käytännössä rajoittavat ikkunoiden määrää, sijaintia ja muuta. Lopputuloksena kaikki talot näyttävät samalta, mutta siitä huolimatta niitä ei ole rakennettu sarjatuotantona. Maksemme siis sarjatuotetusta bulkkitalosta yksilöllisesti tehdyn hinnan. En haluaisi kuulostaa negatiiviselta, mutta kaavoitus on ollut surkeampaakin surkeampaa. Mikä siis takaa, että hyviä ideoita oikeasti toteutetaan? Esimerkiksi tuo kuvan idea vaikuttaa loistavalta ja on vaikea uskoa, että sitä toteutettaisiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio