Hurja takaa-ajo: Susimainen eläin jahtasi kolmea peuraa pihapiirin läpi lähellä Siuron taajamaa

Hurja takaa-ajo: Susimainen eläin jahtasi kolmea peuraa pihapiirin läpi lähellä Siuron taajamaa
Annastiina Salonen

Siurossa aamutoimissaan ollut mies sai kerralla kunnon herätyksen ja sykkeet korkealle todistaessaan hurjaa takaa-ajoa.

- Keskeltä talon pihapiiriä säntäsi ensin jumalatonta vauhtia 3 peuraa ja niiden perässä sudenkaltainen eläin, keskellä taajama-aluetta.

Mies asuu Kustaankadun varressa, noin 700 metriä Siuron taajamasta Nokian suuntaan. Lähellä sijaitsee entinen huoltoasema, jossa toimii nykyisin Ari Koivusen maanrakennusyritys.

Samasta paikasta kulkee peurojen reitti. Lähellä on paljon asutusta.

Takaa-ajo tapahtui vähän puoli seitsemän jälkeen keskiviikkoaamuna, jolloin ympäristö oli vielä hiljainen. Mies oli käymässä suihkussa mökissä, joka on samassa pihapiirissä varsinaisen asuinrakennuksen kanssa.

- Eläimet menivät todella läheltä minusta, noin 15–20 metrin päästä. Peuroja tavoitellut susi kiisi hirvittävää vauhtia. Väriltään se oli tummankirjava ja juoksi matalalla eikä pomppien niin kuin koirat. Jos kyseessä olikin koira, niin se oli käsittämättömän kokoinen.

Jouni Riihimäki
Suden jälki Kuloveden jäällä 16. tammikuuta. Koiraeläimen jälkeä muistuttavan suden etukäpälän jälki on kooltaan 11 senttiä.

Suden jälki Kuloveden jäällä 16. tammikuuta. Koiraeläimen jälkeä muistuttavan suden etukäpälän jälki on kooltaan 11 senttiä.

Eläin ei lopulta tavoittanut peuroja ja palasi muutaman minuutin kuluttua takaisin.

- Se meinasi myös jäädä harmaan henkilöauton alle.

- Kun eläin palasi, emäntäkin näki sen ja ihmetteli nimen omaan sen suurta kokoa.

Mies on nähnyt saman eläimen toisenakin aamuna, mutta kello oli silloin vähemmän ja ulkona oli vielä hämärää.

- Tuolloin en nähnyt kunnolla, minkälainen eläin oli kyseessä.

Mies otti lehteen yhteyttä varoittaakseen muita asukkaita siitä, että alueella liikkuu tällainen eläin.

- Jos kyseessä on jonkun koira, sen ei todellakaan pidä antaa liikkua tällä tavalla vapaana.

- Harmi, ettei enää ole lunta, eikä sen jälkiä pääse nyt tutkimaan.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Markus

    Ei ollut susi, vaan naapurin koira! Tässä oiva esimerkki siitä kun miten käy kun lajintuntemus on täysin olematontä. Valtaosa Suomen susihavainnoista selittyy vapaana jokottelevista irtokoirista.

  • Koira?

    Eikös koira ole hyvinkin susimainen eläin? Koiria on olemassa myös paljon suurempikokoisia kuin susia, joten koko ei kerro yhtään mitään, hyvinkin monet koirat ovat samankokoisia kuin sudet, ja lähtevät myös kauriiden perään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio