Virolaismedia: HK kanaskandaalin keskiössä Virossa – Tipumurskain rikki, huonoja poikasia hävitetään heittämällä elävänä roskiin

Videolla elävät kananpojat on pakattu säkkeihin munankuorien kanssa.

Jukka Vuokola
Virolaismedia: HK kanaskandaalin keskiössä Virossa – Tipumurskain rikki, huonoja poikasia hävitetään heittämällä elävänä roskiin

Kuvituskuva. Kuvan kananpoikaset eivät ole Talleggin hautomossa.

Aapo LaaksoAamulehti

HKScanin virolainen tytäryhtiö Tallegg hävittää eläviä kananpoikasia heittämällä niitä elävänä roskiin, kertoo Iltalehti.

Virolaisessa uutispalvelu Delfissä on julkaistu video, jossa auotaan Talleggin hautomon roskapönttöjä. Jäteastioista paljastuu säkkejä, joissa munankuorten seassa on eläviä kananpoikasia.

Hautomo sijaitsee Loon kylässä Tallinnan itäpuolella.

Delfi on haastatellut Talleggin entistä työntekijää, jonka mukaan kyseessä on kasvatettavaksi kelpaamattomia viallisia kananpoikia. Työntekijä kertoo, että kanalan kiireen vuoksi kukaan ei ehdi huolehtimaan poikasten asianmukaisesta hävittämisestä. Lisäksi poikasten tappamiseen käytettävä murskain on jatkuvasti rikki.

HKScanin Baltian yksikön johtaja Anne Meren mukaan toiminta rikkoo sekä yhtiön omia periaatteita että EU:n direktiivejä.

–Talleggin hautomossa on rikottu räikeästi eläinten hyvinvointia vastaan, ja selvitämme parhaillaan asian yksityiskohtia. Huolehdimme, että mitään vastaavaa ei voi enää koskaan tapahtua, Mere sanoo.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa kertoi Iltalehti.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

 • Nimetön

  Kyllä mulla tuntuu todella kamalalta myös ajatus ja tieto, että ne tiput, jotka eivät sovelllu kasvatettaviksi, MURSKATAAN kuoliaaksi. Varmasti on nopea kuolema, mutta ei kovin inhimillistä, kun tiput matkaa jollain linjastolla kohti murskainta. Elämän tuhlausta. Tehotuotannon ikävä puoli, josta pitäisi ehdottomasti enemmän olla äänessä. Onko sama käytäntö luomutiloilla? Vialliset tapetaan/ murskataan?

 • Nimetön

  Vaikka se kasvisruokaan siirtyminen onkin helppo ratkaisu niin onko se ainoa oikea?
  Vai pitäisikö kuluttajan tarkistaa tuotteen alkuperä eikä valita sieltä kaupasta sitä halvinta ja keskittyä myös tukemaan elintarvikkeita eettisesti valmistavia tuottajia?
  Nykypäivänä on helppo päästä käsiksi vaikka paikallisten lähituottajien valikoimiin ja monella maatilalla voi myös vierailla jotta itse näkee tuotannon eettisyyden.
  Olen kuluttaja joka on alkanut seuraamaan ostamiensa tuotteiden alkuperää ja pelkästään pakkauksia lukemalla voi selvitä valmistuksesta ja/tai valmistajasta paljon. Kaupan hyllyiltä löytyy elintarvikkeita jotka maalaisjärjellä ajateltuna olisivat täystuotetta mutta joista on prosessin aikana korvattu useampia (jopa kymmeniä) prosentteja sisällöstä ”jollain muulla”. Ravinnon yliprosessointi on yksi näistä nykypäivän kirouksista joista ravintoasiantuntijat pitävät meteliä mutta mihin moni muu ei näytä kiinnittävän huomiota, varsinkaan perus kuluttaja. Hyppäsin eettisyydestä ruuan yliprosessointiin mutta mielessäni ruuan massatuotanto ja sen eettisyyden laiminlyönti kulkee käsi kädessä yliprosessoinnin ja elintarvikkeen tahallisen arvon laskun kanssa.
  Luomutuotteet ja lähiruoka voi olla kalliimpaa mutta ei lihansyöjäkään sitä lihaa tarvitse päivittäin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio