Himoksen juhannusfestari tiukentaa turvatoimiaan terrorismin varalta: raskaita ajoneuvoja porteille ja entistä tiukempi turvatarkastus

Festivaalin turvatoimia on tiukennettu huomattavasti verrattuna aiempiin kesiin Jämsässä.

Alma Median arkisto
Himoksen juhannusfestari tiukentaa turvatoimiaan terrorismin varalta: raskaita ajoneuvoja porteille ja entistä tiukempi turvatarkastus

Tampereen Kauppakadulle oli pysäköity nosturiajoneuvo tien tukkeeksi Tapparan mitalijuhlaa varten. Oikealla viime vuoden Himos Juhannuksen festarimenoa.

Jussi SaarinenAamulehti

Viikonlopun suurtapahtuma Himos Juhannus tiukentaa tänä vuonna turvatoimiaan Jämsässä. Syynä ovat viime aikoina yleistyneet terrori-iskut Euroopassa.

Himos Juhannuksen turvallisuusvastaava Sauli Aitto-oja Enjoy Turva Oy:stä kertoo, että terroriteon varalta on tehty toimia koko kevättalvi.

Erityistä huomiota Jämsässä kiinnitetään nyt siihen, ettei autolla ole mahdollista ajaa väkijoukkoon.

Tapahtuma-alueen sisääntuloporttien läheisyyteen sijoitetaan raskaita ajoneuvoja strategisiin paikkoihin.

Saapumisreittejä festivaalialueelle on kaksi: sekä ysitien että Säyryläntien puolelta. Muutama raskas ajoneuvo tulee molemmille porteille.

Myös liikennejärjestelyihin puututaan. Vilkasliikenteiselle ysitielle nopeusrajoituksia alennetaan ja ohituskieltoja lisätään. Säyryläntielle ja Säyrylänsalmentielle rakennetaan hidastavia shikaaneja.

–Pyrimme turvaamaan kaikkien turvallisuuden, sekä tiellä että tapahtumassa. Seudulla asuu paljon kesäasukkaita, eikä järjestelyitä saada aikaan ilman häiriöitä. Onneksi asukkaat ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä, Aitto-oja sanoo.

Lue myös:

Suviseuroihin, Suomi-Areenalle ja Pori Jazzeille terroriesteitä – kesän suurtapahtumat suojataan luonnonkivillä ja ajoneuvoilla

Turvatarkastus tiukentuu

Tavallisen festarikävijän kokemus lienee se, että Suomessa tapahtuma-alueelle on suhteellisen helppo kuljettaa esimerkiksi omia juomia turvatarkastuksen läpi.

Aitto-oja painottaa, että tilanne ei voi jatkua tällaisena.

–Kyllä yleinen linjaus muuttuu. Turvatarkastus tulee olemaan huomattavasti tarkempaa.

–Tietysti en voi muiden tapahtumien kuin Himoksen puolesta sanoa varmaksi, mutta tämä on viranomaisten kanta asiaan.

Keskustelu turvatoimien ympärillä on vilkasta. Mahdollisimman turvallisen tapahtuman järjestämistä mietitään jatkuvasti yhteistyössä viranomaisten kanssa.

–Maailmalla sattuneet iskut aiheuttavat toimenpiteitä täälläkin. Turvallisuustasoa on pakko nostaa. Minä ajattelen, että se on järjestäjän ja asiakkaan kannalta ainoastaan hyvä asia.

Aitto-ojan mukaan festarikävijät ovat olleet viime aikoina hyvin kiinnostuneita, miten tapahtuma varautuu terroriuhkaa.

Himos Juhannukseen odotetaan tänä vuonna 30 000 kävijää.

Lue myös:

Poliisi varautui Tampereella terrori-iskun uhkaan: Kadut tukittu raskailla ajoneuvoilla


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • -m-

    Viikonlopun lehdestä luemme varmastikin laajan, taustoja valottavan artikkelin tällaiseen varautumiseen johtaneista päätöksistä ja tapahtumista Suomessa.

    Tällainenhan on työn alla, eikö vain?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio