Pirkanmaa

Hiedanrantaan avattu Kuivaamo juhlii avajaisia ilmaiskonsertilla – Liikenteeseen erikoisjärjestelyjä

Ossi Ahola
Hiedanrantaan avattu Kuivaamo juhlii avajaisia ilmaiskonsertilla – Liikenteeseen erikoisjärjestelyjä

Kesäkuussa kaupunkilaiset rakensivat Kuivaamon kylkeen skeittiramppeja.

Raili Roth Aamulehti

Tampereen uusin kulttuurikeskus viettää avajaisjuhlaa lauantaina 19.11. Hiedanrannan vanhassa tehdashallissa. Kuivaamo on lähes 2 000 neliön kokoinen ja 1 000 asiakaspaikan kulttuuritila.

Kuivaamon avajaiset alkavat lauantaina kello 21. Kaikille avoimessa konsertissa esiintyvät Tre-Funk III, Rico Tubbs, Vinttikoira, Fuck-Ushima ja Nagasaki Grandslam. Konserttiin ei ole pääsymaksua, eli tamperelaisyhtyeitä pääsee kuuntelemaan kahden euron narikkamaksulla.

TKL ajaa avajaisten päätteeksi ylimääräiset vuorot keskustaan ja Hervantaan aamukolmen jälkeen Kuivaamon edestä. Pääoven edessä on myös illan ajan taksitolppa.

Entinen Kuivauskonehalli

Kaupunki on rakentanut entisen sellutehtaan kuivauskonehalliin kaupunkikulttuurin tilan ympärivuotiseen käyttöön. Kuivaamon toimintaa pyörittää tamperelainen musiikin ja visuaalisen taiteen yhdistys Swäg ry.

Kuivaamon piti valmistua jo kesällä. Nyt rakennukselle on saatu pysyvä käyttölupa.

Kesäkuussa tila oli Swäg-festivaalien testissä. Pääuloskäynti on sen jälkeen rakennettu uuteen kohtaan. Tavoitteena on, että rosoinen tehdastila olisi kaupunkilaisten harrastuskäytössä sekä yleisö- ja yksityistilaisuuksissa.

Tehdashallissa on syksyllä ehtinyt viettää 20-vuotisjuhliaan Teknillisen yliopiston elektronisen musiikin klubi Spinni.

Kuivaamo on osa Hiedanrannan projektia, jossa kaupunki ottaa entistä tehdasaluetta aktiivikäyttöön jo ennen asuinalueen kaavoitusta ja rakentamista. Hankkeesta saadaan tietoa, mikä kaupunkilaisia kiinnostaa ja mihin suuntaan aluetta kannattaa kehittää.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • harsoinen teräs

    Kävin eilen tuolla, kävelin pysäkiltä joka on vaihtanu nimensä, tietä pitkin ohi lumikaatiksen ja ihmettelin kuinka hieno ranta ja ne talot ja kartano nut on kun sinne pääsee nuin vaan meneen. Keikkapaikka oli mielettömän mukava ja avara, ei erikseen mitään ns rafla-aluetta, vessatkin jopa toimivat mielenkiintoiset kuivakäymälät. Oli ketä oli nää svägin tyypit mutta hyvin on jätkät toteuttaneet ei ollenkaan mitään kirottua keikkapaikka-rahantekofiilistä. ja kyl pitää keväällä mennä ihasteleen paikkaa. Tietty halvalla mutta jos toimii. Tälläistä tilaa ollaan oikeesti kaivannu, ei tämmöselle nelikymppiselle ole oikein tarjontaa nykysin, viitti kuppilaan mennä joka vkoloppu istuun. Ja iso kiitos et vihdoinkin pääsee tuota aluetta ihastelemaan, ei ole mitään tylyjä aitoja enää ihan ympärillä.

  • Kyllä on yhteisöllistä ja enemmän kaupunkia kaupunkiin.

    Hiidenranta sitä hiidenranta tätä, voi ju###auta se on edelleen lielahti ja paskasta ei tee timanttia puristamallakaan. Sääli kun takahikiältä tänne isollekirkolle muuttavat ei tiedä että on täällä parempiakin paikkoja asua. Eriasia on jos viihtyy koirankopin kokoisissa kämpissä missä katseltavana on joko tv tai naapuritalon seinä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio