Pirkanmaa

Henkilöauto raahautui vetoauton mukana Ikaalisten kuolonkolarissa – Poliisi: Syynä voi olla arviointivirhe

Katarina Sällylä
Henkilöauto raahautui vetoauton mukana Ikaalisten kuolonkolarissa – Poliisi: Syynä voi olla arviointivirhe

Onnettomuus tapahtui valtatie kolmen ja Vanhan-Tampereentien risteyksessä Ikaalisissa.

Raili RothAamulehti

Poliisi pitää Ikaalisten torstaisen kuolonkolarin todennäköisenä syynä tällä hetkellä henkilöauton kuskin arviointivirhettä.

–Kyseessä voi olla arviointivirhe, kun otetaan huomioon auton kuljettajan ikä. Lisätietoa saadaan ehkä vasta kuukausien kuluttua kuolemansyyntutkimuksessa, sanoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Erkki Walinen.

Vuonna 1933 syntynyt hämeenkyröläinen mies ohjasi henkilöauton kääntymään Hämeenkyrön suuntaan, kun raskas ajoneuvoyhdistelmä tuli kolmostietä Vaasan suuntaan. Mieskuski arvioi mahdollisesti etäisyyden lähestyvään vetoautoon väärin.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja ei saanut suurta lastiaan pysähtymään nopeasti, vaan autot törmäsivät, ja henkilöauto raahautui 80 kilometriä tunnissa kulkevan vetoauton keulan mukana.

Henkilöauto romuttui törmäyksessä ja ajoneuvoyhdistelmän vetoauton keulaan tuli vaurioita.

Pelastuslaitos ja poliisit olivat paikalla nopeasti, mutta henkilöauton kuskin pelastamiseksi ei ollut enää mitään tehtävissä. Henkilöauton kyydissä ollut vuonna 1937 syntynyt kuskin puoliso vietiin Acutaan. Hänen voinnistaan ei ole vielä tietoa.

Kolmostiellä on vilkas liikenne, ja onnettomuudella on useita silminnäkijöitä. Poliisi toivoo silti lisähavaintoja torstainkolarista.

Poliisi voisi saada uutta tietoa Walisen mukaan lähinnä autoon asennetusta liikennekameran videokuvasta. Poliisi pyytää lisähavaintoja numeroon 0295415084.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio