Helsingin päätös koitui Tampere-Pirkkalan voitoksi – Laihempien vuosien jälkeen suomalaisille lentäjille on nyt kysyntää

Finnair, Norra, Ryanair ja Norwegian voivat lähivuosina rekrytoida noin 150 suomalaista lentäjää vuodessa.

Joel Maisalmi/arkistokuva
Helsingin päätös koitui Tampere-Pirkkalan voitoksi – Laihempien vuosien jälkeen suomalaisille lentäjille on nyt kysyntää

Finnair kasvaa parhaillaan nopeasti, joten sillä on tarvetta uusille lentäjille.

Mikko PulliainenPirkkala

Helsingin päätös ajaa alas Malmin lentoasema koitui Pirkkalan lentoaseman voitoksi.

Helsingin ratkaisun vuoksi Patria joutui etsimään uuden kotipesän lentäjäkoulutukselleen – vieläpä tilanteessa, jossa Finnair kasvaa nopeasti ja lentäjien työtilanne näyttää valoisalta laajemminkin maailmalla.

–Tällä hetkellä kotimainen kysyntä on todella kova. Jos Finnairin strategia puree, en näe tilanteen muuttuvan kovin nopeasti, arvioi Patrian lentäjäkoulutuksen koulutuspäällikkö Juhani Haapamäki.

Hän uskoo, että jo nelikko Finnair, Norra, Ryanair ja Norwegian voivat lähivuosina rekrytoida noin 150 suomalaista lentäjää vuodessa.

Parhaillaan Patria kouluttaa noin sataa lentäjäopiskelijaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalla keväällä valmistuneessa koulutuskeskuksessa. Elokuussa rakennukseen muuttavat vielä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun avioniikkaa (lentokoneiden laitteistoja) opiskelevat tulevat asentajat.

–Teimme arvion siitä, mitkä lentoasemat ovat meille Suomessa sopivia. Kiitotien pitää olla riittävän pitkä ja leveä, siihen pitää olla mittarilähestymismenetelmät, ja lennonjohtopalvelun aikojen tulee olla mahdollisimman joustavat. Pohdimme myös kokonaisuutta, eli minkälaisia kulkuyhteyksiä ja majoitusmahdollisuuksia opiskelijoille on, ja minkälaista yhteistyötä pystytään tekemään paikallisten toimijoiden kanssa. Pirkkala oli aika selkeä voittaja, eikä vähiten sen vuoksi, että Tredu tuli samaan yhteyteen, Haapamäki summaa.

Haapamäki tietää, että ilmailu on muutosherkkä toimiala, eikä pelkkä kotimarkkina aina elätä. Siksi Patria pyrkii entistä määrätietoisemmin hakemaan asiakkaita myös ulkomailta.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Huono juttu. Rikkaita tulee kaupunkiin ostamaan asuntoja rannoilta ja vain yrittäjät rikastuu !

  • Nimetön

    Kyllä, pitää!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio