Härskit varkaat rikkoivat bensatankkeja Ylöjärvellä: "En nyt pääse liikkumaan erityislapseni kanssa"

Heidi Räty
Härskit varkaat rikkoivat bensatankkeja Ylöjärvellä: "En nyt pääse liikkumaan erityislapseni kanssa"

Aamulehti on jo aiemmin haastatellut ylöjärveläistä Heidi Rätyä, jonka autosta bensaa bensatankin rikkomalla.

Satu PeltolaAamulehti

Häikäilemättömät bensavarkaat rikkoivat ja tyhjensivät useiden autojen bensatankkeja Muinaisrannantiellä Ylöjärven Mäkkylässä maanantain vastaisena yönä.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisarion Pauli Pitkäkosken mukaan polttoainevarkaudet oli tehty poraamalla reikä bensatankkiin ja tyhjentämällä tankit reikien kautta. Tällä hetkellä rikosilmoituksia on jätetty kuusi kappaletta.

- Siitä ei ole tässä vaiheessa tietoa, millä perusteella juuri nämä autot ovat valikoituneet. Jotakin tietämystä on kuitenkin autoista täytynyt olla, sillä autoissa on erikokoisia bensatankkeja ja reiän poraaminen täytyy tehdä oikeaan kohtaan. Jollakin tavalla tekijät ovat olleet tietoisia tekemisestään, Pitkäkoski sanoo.

Pitkäkosken mukaan poliisi pohtii tässä vaiheessa sitä, onko kyseessä yksittäinen tapaus vai liittyykö tähän muitakin vastaavia tekoja, sillä vastaavanlaisia tapauksia on loppuvuoden ja alkuvuoden aikana ollut joitakin Ylöjärven lisäksi myös muualla Pirkanmaalla.

"Jouduimme perumaan lapseni lääkäri- ja terapiakäynnit"

Yksi törkeän tempun kohteeksi joutuneen auton omistaja on Muinaisrannantiellä asuva Heidi Räty ja hänen neljävuotias poikansa.

- Olen asiasta niin vihainen. Minulle on aivan sama, vaikka autostani vietiin bensat. Se tässä suututtaa, että tankkiin on pitänyt porata reikä pienen bensamäärän takia. Vakuutukseni ei kata tämän korjausta, eikä minulla erityislapsen yksinhuoltajana ole tällä hetkellä rahaa autoa korjata, Räty kertoo turhautuneena.

Rädyn tapauksessa surkeaa on kattamattoman vakuutuksen lisäksi se, että hänellä on erityistarpeinen lapsi, jonka kaikki lääkäri- ja terapiakäynnit on jouduttu perumaan.

- Valitettavasti kaikki lapselleni tarpeelliset menot on jouduttu perumaan, sillä en pääse liikkumaan hänen kanssaan julkista liikennettä käyttäen. Moni asia täytyy nyt suunnitella eritavalla ja odotellaan parempia päiviä, Räty huokaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Heidi Räty
Ylöjärveläistä Heidi Rätyä odotti eräänä aamuna ikävä yllätys, kun hän saapui autonsa luokse Muinaisrannantiellä. Varkaat olivat poranneet tankin ja valuttaneet sen tyhjäksi.

Ylöjärveläistä Heidi Rätyä odotti eräänä aamuna ikävä yllätys, kun hän saapui autonsa luokse Muinaisrannantiellä. Varkaat olivat poranneet tankin ja valuttaneet sen tyhjäksi.

Rädyn lisäksi kohtuuttomana tekoa pitää hänen naapurissaan asuva Annika, jonka perheen auton bensatankki joutui samalla tavalla ilkivallan kohteeksi.

Hän kertoo etteivät he huomanneet bensatankin tyhjentämistä lähtiessään töihin maanantaiaamuna.

- Ajoimme työpaikalle huoltoaseman kautta, jossa tankkasimme automme. Hieman ihmettelimme, ettei bensamittari noussut normaaliin tapaan, mutta auto liikkui kuitenkin normaalisti aina Taysille ja siitä P-Hämppiin asti. Kun lähdin myöhemmin parkkihallista, auto hyytyi pian tienvarteen, Annika kertaa tapahtumia.

Annika kertoo, että heidän autonsa tankkiin oli porattu kaksi reikää, joiden kautta bensa oli valutettu ulos tankista. Muuta vahinkoa autolle ei ollut aiheutettu.

- Automme on tällä hetkellä korjaamolla. Kyllä tästä nyt aika paljon aiheutui ylimääräistä työtä ja sen lisäksi arki täytyy saada rullaamaan autottomana jonkin aikaa, Annika lisää.


Kommentit (14)

  • Nimetön

    Kylläpä on tyhmää. Mutta tietääkö tämä lapsen äiti että on oikeus käyttää Kela kyytiä näihin matkoihin kun on kyseessä sairaus. Ei tarvitse sen vuoksi käyntejä peruuttaa ettei ole omaa autoa.

  • Nimetön

    Eihän tässä ole mitään uutta kun tuota tapahtu jatkuvasti vain osa ei huomaa sitä kun myös bensa varkaia jotka hoitaa siitisti ja jättää myös sen verta että pääse huoltamolle hakemaan uutta bensa. Kuten yksi varas joka myöhemmin jäi kiinni sanoi että saman taulan tyypin autosta sai kahtena iltana 60 litra kumpanakin päivänä eikä tajunut vieläkän tuota.
    Jäi aikanaan kiinni kun joku huomasi auton vieressä liikettä tuli kiire pakoon ja kanisteri jäi kun oli tyhjä vielä sattui vain niin ettei olut muistanut käytä hanskoja jäi kanisteriin sormen jäljet
    Uskon että tänälkin päivänä autojen tankeista viedään enemmän kuin huoltamoilta maksamatta, vaikka huoltamot jatkuvasti valittaa moni auton omistaja vain ei huomaa vientiä kun ei seuraa poltoaineen kulutusta

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet