Harkitsetko Airbnb-sijoitusasuntoa? Ota nämä asiat huomioon, jottei työn määrä yllätä

Esimerkiksi siisteyteen ja varusteluun ei voi mukaan suhtautua ylimalkaisesti, sillä majoittujat ja majoittajat arvioivat Airbnb-sivustolla toisensa.

Janne Körkkö
Harkitsetko Airbnb-sijoitusasuntoa? Ota nämä asiat huomioon, jottei työn määrä yllätä

Maria Vihtkari kävi tyttärensä Ellin kanssa laittamassa kuntoon yksiön ensimmäisiä Airbnb-majoittujia varten.

Hanna KuonanojaLännen Media

Kuvataan asunto tunnelmallisessa valaistuksessa, pannaan se tarjolle Airbnb-sivustolle ja sitten vain odotellaan mojovia vuokratuottoja. Ajatus on houkutteleva, mutta ei aivan totuudenmukainen.

Maailmalla paljon puhuttu asuntojen Airbnb-vuokraus sijoitusmielessä on tullut myös Suomeen, joskaan toistaiseksi ei kovin laajassa mittakaavassa.

Vuokranantajia houkuttelee lyhytaikaisessa vuokrauksessa parempien tuottojen mahdollisuus. Airbnb:n kautta asuntoa vuokraava saa kuitenkin varautua siihen, että myös tekemistä riittää toiseen malliin kuin niin sanotussa normaalissa vuokraustoiminnassa.

Kahta sijoitusasuntoa Airbnb:n kautta vuokraava oululainen Maria Vihtkari on saanut parhaimmillaan kaksinkertaisen tuoton pitkäaikaiseen vuokraukseen verrattuna. Kääntöpuolena hän kertoo stressaavansa sitä, riittääkö asuntoihin majoittujia.

Vihtkari vuokrasi Airbnb:n kautta ensin alun perin perheen kakkosasunnoksi hankkimaansa kaksiota. Kun majoittujia löytyi siinä määrin, ettei asunto ollut käytännössä ollenkaan tyhjillään, Vihtkari päätti tänä kesänä ostaa Airbnb-käyttöön myös yksiön.

Paras tuotto, eniten töitä

Kesälomansa Vihtkari käytti pitkälti uuden asunnon varustamiseen ja vuokraustoiminnan pyörittämiseen toisessa asunnossa. Kesällä vuokrasuhteet ovat usein lyhyitä. Niistä tulee paras tuotto, mutta samalla ne teettävät eniten töitä, sillä majoittujien vaihtuessa edessä on aina siivous ja pyykkäys.

Siisteyteen ja varusteluun ei voi Vihtkarin mukaan suhtautua ylimalkaisesti, sillä majoittujat ja majoittajat arvioivat Airbnb-sivustolla toisensa.

–Kämpästä pitää löytyä se, mitä on luvattu. Jos on luvattu kahvitarvikkeet mutta ei olekaan teetä, siitä rokotetaan heti.

Airbnb-vuokranantajan on syytä varautua myös siihen, että majoittujille saattaa toisinaan tulla eteen pikaista toimintaa vaativia pulmatilanteita. Pitää olla hyvin tavoitettavissa ja valmiina rientämään avuksi.

–Airbnb-vuokraus sopii organisointikykyisille ihmisille, jotka nauttivat siitä, että saavat toisille hyvän mielen.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Toivottavasti mahdolliset muut asiat eivät tule yllätyksenä jos joidenkin tylsien tahojen mielestä toiminta ei sitten tuossa laajudessa olekaan enää ihan pelkkää sijoustoimintaa vaan mahdollisesti ammatinharjoittamista majoituspalveluiden tarjoamisessa.

  • Nimetön

    Sääliksi käy naapureita. Tällainen hotellitoiminnan pyörittäminen pitäisi kieltää tavallisissa asuintaloissa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio