Hämeenkyrössä nuorisokodin ohjaajaa lampunjalalla pahoinpidellyt ja johdolla kuristanut 16-vuotias vangittiin

Epäilty vastusti vangitsemista ja vetosi alaikäisyyteensä.

kaija toivonen
Hämeenkyrössä nuorisokodin ohjaajaa lampunjalalla pahoinpidellyt ja johdolla kuristanut 16-vuotias vangittiin
Essi LehtoAamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut 16-vuotiaan pojan, joka pahoinpiteli Hämeenkyrössä nuorisokodin ohjaajan ja varasti nuorisokodin pihasta auton. 16-vuotias vangittiin epäiltynä törkeästä ryöstöstä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan tutkittavana olevan rikoksen törkeyden ja sen selvittämisen tärkeyden vuoksi vangitseminen on perusteltua, vaikka epäilty on alaikäinen. Poliisin mukaan pojalla on entuudestaan väkivaltarikostaustaa.

Epäilty vastusti vangitsemista ja vetosi alaikäisyyteensä.

Pahoinpiteli yövalvojan

Epäillyt rikokset tapahtuivat torstaina 15. kesäkuuta. Käräjäoikeus päätti vangitsemisesta perjantaina 16. kesäkuuta.

Poliisin tiedotteen mukaan hämeenkyröläisen nuorisokodin 16-vuotias asukas pahoinpiteli viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä nuorisokodin työntekijän erilaisia astaloita käyttämällä, varasti sitten pihasta auton ja lähti ajamaan kohti Turkua.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan ryöstöä voidaan pitää törkeänä, koska 16-vuotias pahoinpiteli yksin työvuorossa olleen yövalvojan.

16-vuotias löi työntekijää pöytälampunjalalla ja kuristi tätä lampun johdolla. Työntekijä onnistui kuitenkin saamaan kätensä johdon väliin, mikä vangitsemisvaatimuksen mukaan esti lopullisen kuristumisen. Asukkaan huoneesta löytyi lisää kuristussilmukoita, minkä perusteella vangitsemisvaatimuksessa todetaan hänen odottaneen tekonsa toteuttamiselle sopivaa tilaisuutta.

Pitkä pakomatka

Tekonsa jälkeen 16-vuotias varasti nuorisokodin pihasta auton ja lähti ajamaan kohti Turkua. Kello 2.21 poliisipartio huomasi 16-vuotiaan kuljettaman auton Sastamalassa ja lähti sen perään.

16-vuotias pakeni poliisia kaikkiaan 85 kilometrin matkan, josta suuren osan vastaantulijoiden kaistalla. Poika ajoi poliisia pakoon noin 150 kilometrin tuntivauhtia tiellä, jonka nopeusrajoitus vaihteli 60 ja 80 kilometrin välillä. Pöytyän kohdalla poliisi asetti tielle piikkimaton, johon 16-vuotiaan kuljettama auto osui. Tämän jälkeen 16-vuotias jatkoi vielä ajoaan kohti Turkua, vaikka ainakin kaksi auton renkaista oli puhjennut ja irronnut vanteiltaan.

Lopulta poliisipartio onnistui kello 3 suistamaan 16-vuotiaan kuljettaman auton tieltä Aurassa. Kuljettaja ei kuitenkaan suostunut tulemaan ulos autosta tai avaamaan auton ovea. Poliisi rikkoi auton kuljettajan puoleisen ikkunan ja käytti 16-vuotiaaseen etälamautinta. Pidätyksen yhteydessä poliisi takavarikoi pojalta auton ja muun tämän anastaman omaisuuden.

Poliisi ei kerro asiasta enempää, koska epäilty on alle 18-vuotias. Tapauksessa on nostettava syyte viimeistään 9. elokuuta.


Kommentit (1)

  • Martti Korpilahti

    Kyllä tuo selväksi tuli, eipä tarvitse poliisin enempää kertoa, huh huh…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio