Hallinto-oikeus hyväksyi Viestintäviraston 100 000 euron uhkasakon Postille – jakelu jo kohentunut

Emil Bobyrev / Aamulehden arkisto
Hallinto-oikeus hyväksyi Viestintäviraston 100 000 euron uhkasakon Postille – jakelu jo kohentunut

Viestintävirasto asetti Postille 100 000 euron uhkasakon.

STT

Viestintävirasto sai asettaa Postille uhkasakon, jotta Posti laittaisi jakelun kuntoon, katsoo Helsingin hallinto-oikeus. Marraskuussa määrätty uhkasakko on suuruudeltaan 100 000 euroa.

Uhkasakko liittyy Postin yleispalvelukirjeiden jakeluhäiriöihin. Viestintävirasto on määrännyt Postin vähentämään jakeluhäiriöitä ja seuraamaan jakelun toteutumista tehostetusti.

Viestintäviraston päätöksen mukaan Postin on tämän vuoden tammikuun lopussa päästävä siihen, että jakelun ulkopuolelle jää kuukaudessa korkeintaan 0,4 prosenttia yleispalvelukirjeistä. Huhtikuun lopussa jakamatta jääviä kirjeitä saa olla korkeintaan 0,2 prosenttia kuukaudessa.

- Posti raportoi huhtikuun tulokset meille 15. toukokuuta, kertoo Viestintäviraston lakimies Markus Ström.

Strömin mukaan Posti onnistui tammikuussa pienentämään jakamatta jääneen postin osuuden 0,14 prosenttiin.

Postista kerrotaan, että Viestintäviraston vaatimukset onnistuttiin täyttämään myös helmi- ja maaliskuussa. Helmikuussa jakamatta jäi 0,1 prosenttia postista ja maaliskuussa 0,13 prosenttia.

Hallinto-oikeuden mukaan Viestintäviraston asettama aikataulu jakeluhäiriöiden poistamiselle ei ole kohtuuton. Oikeus toteaa, että Viestintävirasto on aiemminkin vaatinut Postilta toimia jakeluhäiriöiden vähentämiseksi.

Hallinto-oikeuden saaman selvityksen mukaan Posti on 20 kuukauden aikana saavuttanut Viestintäviraston asettaman 0,4 prosentin rajan yksitoista kertaa. Näistä kerroista kuusi on alittanut 0,2 prosentin rajan.

Viestintävirasto sai viime vuonna yli 500 yhteydenottoa ja kirjallista valitusta Postin jakelusta. Vuonna 2016 määrä oli parinsadan paikkeilla.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Tilanne vuoden 2016 lopulla oli hyvin vakva. Koko vuoden ajan palvelu oli heikentynyt. Kirjeiden katoaminen saavutti ainakin meillä huippunsa juuri 2016 marraskuussa. Joukossa oli tärkeitä kirjeitä vakuutusyhtiöstä, Kelasta ja korkeakoulusta. Kuinka moni katosi ilman että edes tiedämme siitä?

    Hallitus on ohjannut postia kurjistamaan palvelua. Näin luodaan tilaa yksityiselle kilpailulle. Jos Posti takkuaa, niin katse hallitukseen. Jakajat ja Posti ovat vain välikädessä tässä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio