Evira: Brasilian kohulaitoksista tuotu tuhansia kiloja lihaa Suomeen

Joel Maisalmi / Aamulehden arkisto
Evira: Brasilian kohulaitoksista tuotu tuhansia kiloja lihaa Suomeen

AFP:n mukaan Brasiliassa on suljettu kolme laitosta ja pidätetty kymmeniä ihmisiä lihaskandaalin takia. Kuvituskuva.

STT

Suomeen on tuotu alkuvuonna tuhansia kiloja lihaa Brasilian lihaskandaaliin yhdistetyistä laitoksista, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira selvitystensä pohjalta.

Eviran mukaan alustavasti näyttää siltä, että ongelmalaitoksista on tuotu Suomeen tammi-helmikuussa 3 500 kiloa pakastettua naudanlihaa, 6 000 kiloa tuoretta naudanlihaa ja 9 000 kiloa siipikarjanlihaa.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko näissä erissä ollut elintarvikkeeksi kelpaamatonta lihaa.

AFP:n mukaan Brasiliassa on suljettu kolme laitosta ja pidätetty kymmeniä ihmisiä lihaskandaalin takia.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

 • Omistaja jäsen

  Palin kommentti ei ollut myyvä
  osuuskauppa väelle mutta nyky päätöksen tekiät ovat saaneet sen aikaiseksi että kun on ostovoima romahtanut niin sieltä ostetaan mistä halvemmalla saadaan oli se sitten kotimaista tai ulkomaista. Vaikka vanha olenkin en mielestäni ole seniili eli pilaantuneesta tuotteesta en ole valmis maksamaan ja vaadin priimaa tai rahani takaisin. Palin tapauksessa osuuskauppa väki ei toiminut mallikkaasti eli näin toimii osuuskauppa väki?.

 • Ex kokki

  Kupla puhkeaa pian.
  Suosittelen myymään resta osakkeet maxilla.
  Nyt on vasta pintaa raaputettu ja jos talon sisältä löytyy tiedonantaja niin löytyy sellainen kasa mikä löyhkää pitkään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet