Euroopan nopeusvalvontamaraton: Suomeen huima osa koko maanosan sakoista

Aamulehti
Euroopan nopeusvalvontamaraton: Suomeen huima osa koko maanosan sakoista

Suomen poliisin mukaan liikenne meillä sujui kaikesta huolimatta hyvin, eikä huimia ylinopeuksia todettu.

Kari Pitkänen

Liikenteen automaattivalvonta näyttää olevan Suomessa Euroopan mittakaavassa harvinaisen tuloksellista.

Tämän viikon keskiviikko- ja torstaiaamujen välisessä poliisin nopeusvalvontamaratonissa Suomessa jäi kiinni 5 041 kuljettajaa automaattikameroiden takia.

Määrä on vajaa kymmenen prosenttia toistaiseksi ilmoitetuista automaattivalvonnan kokonaisluvuista Euroopassa.

Euroopan liikennepoliisijärjestö Tispol on kerännyt yhteen 16 maan valvontatulokset, ja mukana on myös Suomi. Automaattien avulla todennettuja ylinopeuksia havaittiin näissä maissa yhteensä 62 142 kappaletta.

Aineistossa on mukana runsaan miljoonan mitatuksi joutuneen ajoneuvon nopeustiedot lähes 8 300 valvontapisteestä.

Automaattien havaitsemien ylinopeuksien lisäksi 16 maan poliisit pysäyttivät yhteensä 19 615 kuljettajaa nopeus- tai muiden rikkeiden takia. Tästäkin joukosta suomalaisten osuus oli suuri 1 669 tapauksella.

Suomen poliisin mukaan liikenne meillä sujui kaikesta huolimatta hyvin, eikä huimia ylinopeuksia todettu.

Toisin oli Hollannissa, jossa yksi kuljettaja kaahasi varastetulla Audi A6:lla tutkaan 167 kilometrin tuntinopeudella 80 kilometrin rajoitusalueella.


Lue myös nämä


Kommentit (24)

  • Kaikkihan sen tietävät

    Selitys on yksinkertainen: Länsimaissa tolppakameran tarkoitus on pitää ajonopeus sallitussa ja siitä varoitetaan selvästi, mutta Suomessa kamera on valtion budjetintäyttöväline liikenneturvallisuuden varjolla.

  • Nimetön

    Täällä Pohjois-Ruotsissa varoitetaan kameratolpasta muutama sata metriä ennen. Näin autoilija hiljentää paikoissa, joissa sitä halutaankin turvallisuuden vuoksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet