Ensimmäinen sadeaalto iskee jo puoliltapäivin, kunnon rytinä ja pauke alkaa alkuillasta

Maratoonarit ja festarikävijät ovat vaarassa joutua myrskyn armoille.

STT

Vuoden rajuimpaan ukkospäivään varautuvan Suomen yli pyyhkäisee tänään kaksi sadeaaltoa.

Tuoreimpien sade-ennusteiden mukaan ensimmäiset sateet ja ukkoset saadaan Länsi- ja Etelä-Suomessa jo puoliltapäivin, ja toinen laajempi ja rajumpi ukkosmyrsky pyyhkäisee maan yli illan ja alkuyön aikana.

Ilmatieteen laitoksen mukaan päivästä saattaa tulla kesän tähän asti rajuin ukkospäivä salamien määrällä mitattuna. Vettä voi sataa rankasti, jopa yli 30 milliä tunnissa. Ukkospuuskissa tuuli saattaa olla jopa yli 25 metriä sekunnissa.

Suomessa järjestetään tänään isoja yleisötapahtumia, kuten Helsingissä Flow-festivaali ja Helsinki City Marathon sekä Elomessut Hämeenlinnassa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio