Pirkanmaa

Eikö räntäsadekaan vielä riitä? Säähän tulossa hurja käänne vielä tänään

Emil Bobyrev
Eikö räntäsadekaan vielä riitä? Säähän tulossa hurja käänne vielä tänään

Lukonojankatu sai kevyen valkoisen peitteen perjantaiaamuna.

Aamulehti, STT

Viikonloppu alkaa Pirkanmaalla epävakaisessa säässä, kun sadealueet liikkuvat maakunnan yli. Sadetta riittää perjantain lisäksi myös lauantaina ja sunnuntaina.

- Tampereen seudulla on parhaillaan laaja sadealue, joka liikkuu maakunnan yli aamupäivän aikana. Sää selkenee aamupäivän aikana hetkeksi, mutta uusia sateita on jälleen luvassa iltapäivän puolelle, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela.

Jari Toivonen
Tampereen keskustassa ennen aamuyhdeksää liikkuneet saivat räntäsateen niskaansa.

Tampereen keskustassa ennen aamuyhdeksää liikkuneet saivat räntäsateen niskaansa.

Sateet tulevat veden lisäksi räntänä.

Säähän on tulossa myös vuodenaikaan nähden erikoinen lisäpiirre: yksittäiset ukkoskuurotkin ovat Pirkanmaalla perjantaina mahdollisia.

Lauantai ja sunnuntai eivät merkittävästi poikkea perjantaista.

- Lauantai ja sunnuntai mukailee perjantaita. Yöllä ja aamulla sää on selkeämpi, mutta päivää kohti mentäessä sää muuttuu sateiseksi, Korpela sanoo.

Viikonlopun päivälämpötilat liikkuvat viiden ja kahdeksan lämpöasteen välillä.

Räntäsade yllätti myös Atalassa

 

Sateita myös muualla maassa

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuurosateet ovat tänään yleisiä koko maassa. Sateet voivat tulla räntänä myös etelässä. Kuurot ovat erityisen voimakkaita maan etelä- ja keskiosissa, ja myös ukkonen voi jyrähtää.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että kuuroihin voi liittyä lisäksi yksittäisiä salamoita. Lämpimintä on tänään maan lounaisosassa, jossa saattaa olla noin yhdeksän astetta lämmintä. Lapissa sää on nollan tuntumassa.

Samanlainen sää jatkuu lauantaina ja sunnuntaina. Sunnuntaina sää tosin kylmenee hieman.

Räntäsade kasteli työmatkalaiset Tampereella

 

Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Metsienmies

    No onhan se hyvä että se talvi nyt kuitenkin lopulta tuli kun joulu tammikuu ja helmikuu ja maaliskuu olivat niin syksyisiä nyt huhtikuu ja toukokuu ovat kylmiä niin vuoden keskilämpötila olisi taas normaali juhannuksen jälkeen taas voi vähän lämmetä ja siitähän taas syksy alkaakin Suomessa ei ole kuin yksi vuodenaika eli syksy

  • Nimetön

    Pölyt ainakin huuhtoutuu maanteiltä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio