DH: Ydinvoimala oli alkuperäinen kohde, johtajan kotia kuvattiin

JULIEN WARNAND
DH: Ydinvoimala oli alkuperäinen kohde, johtajan kotia kuvattiin

Tihangen ydinvoimala saattoi olla terroristien ensisijainen kohde.

STT

Belgialainen sanomalehti DH kirjoittaa, että poliisin viimeviikkoisella ratsialla Brysselin Molenbeekissä saatettiin välttää isku maan ydinvoimajärjestelmään.

Ratsian yhteydessä poliisit löysivät kymmenen tuntia videota. Videolle oli tallentunut esimerkiksi yhden Belgian ydinvoima-alan johtajan liikkumista tämän kotitalolla. Kun poliisi sai tiedot haltuunsa, Belgian ydinvoimaloita vartioimaan määrättiin 140 sotilasta.

Lehden mukaan piilotetun kameran hakivat pois veljekset Ibrahim ja Khalid el-Bakraoui, jotka tekivät itsemurhaiskut lentokentällä ja metrossa toissa päivänä.

Ratsia sekä valvonta ydinvoimaloilla sen jälkeen ovat todennäköisesti ohjanneet terroristit valitsemaan iskulleen helpomman kohteen, DH:n uutisessa kirjoitetaan.

Lehden tietojen mukaan on mahdollista, että isku suunniteltiin alun perin tehtäväksi pääsiäismaanantaina.


Kommentit (5)

  • Juhani Putkinen

    Muutama terroristi ei pysty saamaan ydinvoimalassa aikaan ydinsäteilyä aiheuttavaa tuhoa. Vartijoita, henkilökuntaa ja taloudellista vahinkoa toki.

    Suurinta tuhoa terroristit voivat saada aikaan siellä missä on paljon tavallisia suojattomia siviilejä.

  • Antiterroristi

    Vaikka ydinvoimalaa ei saakaan räjähtämään, eli tarkoittanet itse reaktoria, niin kyllähän nuo asennevammaiset voivat saada omatekoisen pommin räjähtämään jossain ydinvoimalan alueella,jos onnistuvat jollain keinolla pääsemään sisään. Ja jo sellaisen tempun onnistuminen olisi tarpeeksi voimakas argumentti vihreille julistamaan kaikki ydinvoima vaaralliseksi ja lopetettavaksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet