Delfiinit ehkä kokonaan kreikkalaisten hoitoon marraskuun lopulla: Kotiutuminen sujuu hyvin

Ossi Ahola
Delfiinit ehkä kokonaan kreikkalaisten hoitoon marraskuun lopulla: Kotiutuminen sujuu hyvin

Näsi ja kolme muuta delfiiniä siirrettiin elokuun lopussa Tampereen Särkänniemestä Kreikkaan.

STT, Aamulehti

Elokuun lopussa Kreikkaan Attica Parkiin siirretyt Särkänniemen delfiinit Veera, Delfi, Eevertti ja Leevi jäänevät kreikkalaisten kouluttajien hoiviin suunnitelmien mukaan kokonaan jo marraskuun loppupuolella.

- Delfiinien kotiutuminen uusiin oloihin on sujunut jopa odotuksia paremmin, kertoo Särkänniemen delfinaarion pääkouluttaja Sari Järvisalo.

Delfiinilaumat yhdistettiin Kreikassa - Särkänniemi julkaisi videon uintikierroksesta:

 

Suomalaisia delfiinien kouluttajia on ollut Atticassa paikalla siirrosta lähtien. Kaksi kouluttajaparia on vaihtanut vuoroja sovituin välein.

Suomalaiset ja kreikkalaiset kouluttajat ovat muun muassa yhdistäneet käyttämiään käsimerkkejä, jotta kaikille delfiineille voidaan viestiä samoilla merkeillä.

Seuraavaksi kreikkalaiset kouluttajat alkavat suomalaisten kouluttajien rinnalla totutella Särkänniemen delfiineihin ja niiden luonteisiin.

Itse hoitotavoissa ei ole eroja.

- Kaikkein tärkeintä on luottamussuhteen luominen. Sitä on helpompi rakentaa, kun on opastaja rinnalla, Järvisalo kertoo.

Suomalaiset ja kreikkalaiset delfiinit ovat jo samoissa altaissa ja osallistuvat yhdessä Attican yleisöesityksiin.

Delfiinien siirto Kreikkaan aiheutti melkoisen mekkalan, sillä asiasta ei kerrottu etukäteen mitään ja siirto tehtiin yöllä. Särkänniemen vuonna 1985 avattu delfinaario suljettiin taloudellisesti kannattamattomana.


Kommentit (11)

  • TR

    Eurooppalaiset vois olla fiksumpia ja inhimillisempiä kuin kiinalaiset.

  • Anne Pirttilahti

    Näsi?

    Pyydän, että delfiineiden ei enää tarvitse esiintyä rahasta. Tampereen ratikkarahoilla voisimme taata neljälle delfiinille, Veeralle, Eevertille, Leeville (jonka äiti oli Näsi) ja Delfille loppuelämän eläkkeellä auringosta nauttien. Lopetetaan delfiinishow ja autetaan näin ollen lopettamaan kokonaan maailmasta dlefiinien vankeus ja Japanin Taijin mieletön delfiinien teurastus ja vankeuteen otto. Ihmiset, avatkaa esim linkki Ric O´Barryn delfiiniprojektin sivuille www.dolphinproject.net ja tutustukaa siihen, mitä on delfiinibisnes. Suomi voisi olla esimerkkimaa, yhä, jos niin haluamme. Tampereen poliitikot ovat yhä vastuussa, siitä asti kun delfinaario päätettiin perustaa ja siihen asti kun viimeinenkin delfiini maailmassa on vankeudesta vapautunut.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet