Pirkanmaa

Blockfestillä ei tänä vuonna enää käy käteinen tai kortti maksuvälineenä: Siirtyy kokonaan maksurannekkeeseen

Timo Marttila
Blockfestillä ei tänä vuonna enää käy käteinen tai kortti maksuvälineenä: Siirtyy kokonaan maksurannekkeeseen

Tänä vuonna Blockfest järjestetään Tampereella 18.–19. elokuuta. Viime vuonna Blockfestillä esiintyi muun muassa JVG.

Annu LaineAamulehti

Tamperelainen Hiphop-festivaali Blockfest siirtyy kokonaan maksurannekkeeseen. Tämä tarkoittaa, että tänä vuonna elokuun 18.–19. päivänä Tampereen keskustassa järjestettävillä festivaaleilla voi käyttää maksuvälineenä ainoastaan maksuranneketta.

Blockfestin maksuranneke on mobiilimaksamiseen erikoistuneen Pivon kehittämä ranneke, joka toimii sekä festivaalilippuna että maksuvälineenä. Rannekkeeseen voi ladata rahaa ennakkoon ja tapahtuman aikana verkossa. Alueella maksurannekkeelle voi latauspisteellä ladata rahaa myös käteisellä ja kortilla.

Maksurannekkeelle ladattavan summan voi päättää itse. Käyttämättä jääneet rahat voi pyytää takaisin omalle tililleen tapahtuman jälkeen.

Blockfestin vastaava tuottaja Kalle Kallonen kertoo tiedotteessaan, että maksurannekkeen on tarkoitus nykyaikaistaa ja nopeuttaa palveluja sekä lisätä asiakkaiden turvallisuutta. Blockfest on ensimmäinen festari Suomessa, joka ottaa käyttöön maksuranneketekniikan.

Eikö käteisellä tai korteilla voi Blockfestillä maksaa lainkaan, Pivon omistaman OP-ryhmän OP Labin kehityspäällikkö Aino Toppi?

–Ainoa alueella sallittu maksuväline on Pivon maksuranneke.

Tehdäänkö lataukset aina itsenäisesti verkossa vai onko alueella latausapua?

–Latauksen voi tehdä itsenäisesti verkossa ennen tapahtumaa ja rahaa voi ladata verkossa myös tapahtuman aikana. Lisäksi alueella on erillisiä rannekkeiden latauspisteitä, joissa kävijöitä myös tarvittaessa autetaan latauksen tekemisessä.

Onko varauduttu siihen, jos verkko ei toimikaan koko ajan odotetusti?

–Maksujärjestelmä toimii omassa verkossaan ja myös offline, ja on siten riippumaton esimerkiksi festivaalikävijöiden paikallisessa verkossa aiheuttamasta ruuhkasta.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

 • FESTAREILLA KÄVIJÄ

  Kyllä on festarijärjestäjillä ahneus ja törkeys huipussaan. Ikäänkuin pakotetaan ihmiset käyttämään ja ja jättämään ilmaisesti ylimääräisenä järjestäjien taskuun. Tuntuu käsittämättömältä, että tallainen on edes laillista puuhaa. Kukaan ei pysty tasasummaa festareilla käyttämään mikä tarkoittaa sitä, että kaikilta kävijöiltä jää luultavasti tuo alle 10 euroa sisään 1-7euron välille.
  Kaikkihan ei tietysti summasta riippuen hae takaisin jälkikäteen ajoissa tuota ylijäänyttä summaa, josta vielä veloitetaan euroja.
  Festarijärjestäj’älle jää luultavammin ainakin 2-5euroa/kävijä ylimääräistä rahaa tällaisella systeemillä, jolloin puhutaan jo isoista summista kun kävijä määrät ovat festivaalilla useita tuhansia kävijöitä/päivä.
  Itse tulen oman väkeni kanssa jo ihan periaatteessa poikotoimaan nyt BlockFestivaaleja. Kaikkeen ryöstöön ja ahneuteen ei asikkaiden kannata suostua.

 • Nimetön

  Kaikilla on jo ennestään lähimaksukortit, lähimaksutarrat sekä lähimaksusovellukset. Nyt sitten vielä yksi lisää? Vaikeeta kuvitella että rahan puljaaminen erillisessä maksupalvelussa jotenkin helpottaisi rumbaa.

  Mitäpä jos festarien järjestäjät vain hommaisivat lankalinjan niille perinteisille korttimaksupäätteille, niin vältyttäisiin puhelinverkon ruuhkilta? Ainakin Ilosaarirockissa perinteiset korttimaksut onnistuivat lähimaksun ansiosta todella sutjakkaasti.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio