Yksityisen sosiaalipalvelu­alan sovittelu lopetetaan – lakot uhkaavat ensi viikolla tiettyjä yksityisiä päiväkoteja ja hoivakoteja

Valtakunnansovittelijan mukaan sovittelun jatkamiselle tai sovintoehdotuksen antamiselle ei ole nyt edellytyksiä.

Yksityisiä päiväkoteja koskevan lakon piirissä olisi esimerkiksi Touhulan ja Verkanappuloiden päiväkoteja.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sovittelu lopetetaan, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä. Alaa uhkaavat ensi viikolla lakot, jotka koskisivat tiettyjä yksityisiä päiväkoteja ja ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköitä.

Valtakunnansovittelija kertoo tavanneensa yksityisen sosiaalipalvelualan osapuolia tänä aamuna. Osapuolten näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, ettei sovittelun jatkamiselle tai sovintoehdotuksen antamiselle ole nyt edellytyksiä, tviitissä kirjoitetaan.

Tilannetta katsotaan uudelleen viikon kuluttua.

Sosiaali- ja terveysalan ammattiliitto Tehyn juristi Mirja Kinnunen puolestaan tviittaa, että tilanne neuvottelupöydässä on edelleen hyvin hankala.

”Lakot alkavat 23. toukokuuta, jos ratkaisua ei sitä ennen synny”, Kinnunen kirjoittaa.

Järjestöt ovat kertoneet lakkojen syyksi yksityisen sosiaalipalvelualan julkista sektoria pienemmät palkat.

Hoivakotilakko koskisi Pirkanmaata

Yksityisiä päiväkoteja koskevan lakon piirissä olisi esimerkiksi Touhulan ja Verkanappuloiden päiväkoteja. Varhaiskasvatuksen työnseisaus koskisi tiistain 23. toukokuuta ja keskiviikon 24. toukokuuta välisenä aikana alkavia työvuoroja, ellei sitä ennen päästä sopuun.

Päiväkoteja koskevan lakkovaroituksen ovat antaneet Ammattiliitto Jyty, Ammattiliitto Pro, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL sekä Opetusalan ammattijärjestö OAJ.

Toinen lakko koskisi tiettyjä ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköitä Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueilla. Lakon piirissä olisi esimerkiksi Attendon, Mehiläisen ja Esperi Caren yksikköjä.

Lakko alkaisi tiistaina 23. toukokuuta ja päättyisi lauantaina 27. toukokuuta.

Tämän lakkovaroituksen on antanut edellisten lisäksi koko yksityisen sektorin Sote ry, johon kuuluvat Superin lisäksi Tehy ja Toimihenkilöliitto Erto. Sote ry edustaa yksityisen sosiaalialan neuvotteluissa näitä järjestöjä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut