Vantaan kaupungin­hallitus hyväksyi yli 600 miljoonan euron raitiotien

Raitiotie etenee nyt kaupunginvaltuustoon, joka tekee päätöksen sen rakentamisesta.

Havainnekuva: Ratikkalinja kulkee suunnitelman mukaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta Mellunmäen metroasemalle.

Kaupunginhallitus äänesti Vantaan raitiotien puolesta maanantain kokouksessaan. Se tarkoittaa, että vuosia vireillä ollut raitiotiehanke päätyy lopulta kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kaupunginvaltuusto äänestää raitiotien kohtalosta kokouksessaan 22. toukokuuta.

Vantaan tuleva raitiovaunulinja kulkee suunnitelman mukaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta Itä-Helsingin Mellunmäen metroasemalle. Jumbon ja Tikkurilan kautta kulkevan linjan pituudeksi tulee noin 19 kilometriä.

Nyt kaupunginvaltuuston mietittäväksi etenevää hankepäätöstä on valmisteltu jo useita vuosia. Sinä aikana raitiotien kustannusarvio on noussut yli 600 miljoonaan euroon.

Se ei todennäköisesti ole katastrofi, sillä myös tuotto-odotukset ovat nousseet liki 800 miljoonaan euroon. Raitiotie on siis yhä maksamassa itseään takaisin.

Kaupunki on suunnitellut Tikkurilan juna-aseman lähelle kampusta, jossa olisi esimerkiksi tiloja yrityksille ja opetusta varten.

Alueelle tulisi kaupungin suunnitelmien mukaan myös Tikkurilan lukion laajennus ja ammattiopisto Varian tiloja.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan myös neljä asemakaavan ja tonttijaon muutosta, jotka liittyvät raitiolinjan rakentamiseen.

Linjan suunnittelun yhteydessä on arvioitu, että vuonna 2050 linjan varrella asuisi 124 000 vantaalaista ja olisi 83 000 työpaikkaa.

Keskusta jätti asiasta eriävän mielipiteen. Lisäksi vasemmistoliitto ja perussuomalaiset jättivät kaksi pöytäkirjalausumaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut