Ulf Sundqvist on kuollut

Ulf Sundqvist oli pitkäaikainen kansanedustaja ja ministeri useissa hallituksissa.

Sdp:n entinen puheenjohtaja Ulf Sundqvist kuvattiin vuonna 2015.

Sdp:n entinen puheenjohtaja Ulf Sundqvist on kuollut, kertoo Demokraatti. Hän menehtyi lyhyen sairauden jälkeen 78-vuotiaana.

Ulf Sundqvist oli pitkäaikainen kansanedustaja ja ministeri useissa hallituksissa. Hän oli 27-vuotias tullessaan valituksi Rafael Paasion toisen hallituksen opetusministeriksi vuonna 1972. Hän oli tuolloin Suomen nuorin ministeri, ja ennätys on edelleen voimassa.

Sunqvist jatkoi opetusministerinä myös Kalevi Sorsan ensimmäisessä hallituksessa 1972–1975. Kauppa- ja teollisuusministerinä hän toimi Mauno Koiviston toisessa hallituksessa 1979–1981.

Myöhemmin Sundqvist siirtyi STS-pankin pankin pääjohtajaksi.

Sdp:n puoluesihteerinä Sundqvist toimi 1975–1981 ja puheenjohtajana vuosina 1991–1993. Hänen eronsa puolueen puheenjohtajan tehtävästä liittyi pankkikriisiin ja STS:n johdon vahingonkorvausvaatimuksiin. Vuonna 1993 pankki ilmoitti hakevansa Sundqvistilta oikeusteitse miljoonien vahingonkorvauksia. Lopulta Sundqvist joutui maksamaan 1,2 miljoonan markan korvaukset.

Myöhemmin urallaan Sundqvist toimi muun muassa konsulttina.

Sdp:n nykyinen puheenjohtaja Sanna Marin kiitti Twitter-viestissään Sundqvistia työstä Suomen ja sosialidemokraattisen liikkeen eteen ja esitti osanottonsa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut