Tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnot päästöhyvityksiä ja epäilyttäviä kiinteistökauppoja tutkineille

Lumilapio-palkinto myönnetään vuoden parhaalle tutkivalle juttukokonaisuudelle.

Aamulehti

Tutkivan journalismin yhdistys palkitsi vuoden 2022 valtakunnallisella Lumilapiolla Anu Rummukaisen ja Jessica Stolzmannin juttukokonaisuuden päästöhyvitysjärjestelmän heikkouksista, tiedottaa yhdistys.

Yhdistyksen mukaan Rummukaisen ja Stolzmannin Yle MOT -toimituksessa tekemissä jutuissa nostettiin esille valtionyhtiöiden käyttämien päästökompensaatioiden ongelmallisuus ja koko järjestelmän puutteet. Yhdistyksen mukaan jutut paljastavat, että Finavian, Fortumin, Finnairin ja useiden muiden suomalaisten valtionyhtiöiden rahoittamien hankkeiden vaikuttavuus on kyseenalainen ja valvonta heikkoa. Yhdistyksen mukaan juttu avaa kauppaa ansiokkaasti ja selittää maallikollekin ymmärrettävästi sen, mikä järjestelmässä on ongelmana.

Paikallis-alueellisen tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon yhdistys myönsi Veera Järvenpään Pieksämäen Lehdessä julkaistulle jutulle Kroonien kiinteistökauppojen kummallisuuksista. Järvenpään kolumnimuotoinen juttu Pieksämäellä tapahtuvista kiinteistökaupoista ja niihin liittyvästä liikemiesperheestä toi julkisuuteen paikallisesti harmia tuottaneen ilmiön kansainvälisen puolen.

Paikalliskategoriassa ehdokkaana Lumilapion saajaksi oli myös Aamulehden toimittajan Minna Ala-Heikkilän juttusarja Pirkanmaan Lähi-Tapiolasta. Juttusarja paljasti useita epäkohtia vakuutusyhtiön toiminnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut