Sometulot verottajan suurennuslasin alle: 70 prosenttia Onlyfansissa tienaavista jätti tulot ilmoittamatta

Verohallinto kertoo saavansa eri verkkoalustoilta aiempaa enemmän tietoja niiden kautta maksetuista tuloista.

STT

Verohallinto kertoo valvovansa tänä vuonna erityisesti sisällöntuotantoon tarkoitettujen alustojen kautta saatuja tuloja. Se muistuttaa, että vaikuttajien, tubettajien, bloggaajien ja erilaisten verkkoalustojen kautta sisältöä tuottavien pitää maksaa veroa saamistaan rahapalkkioista, alennuksista ja ilmaistuotteista.

Verohallinnon riskivastaava Kari Torssonen arvioi, että tällä hetkellä suuresta osasta verkkoalustojen kautta saaduista tuloista ei makseta veroja.

”Tietojemme mukaan esimerkiksi Onlyfans-alustan kautta vuonna 2021 tuloja saaneista peräti 70 prosenttia jätti saadut tulot ilmoittamatta. Siksi valvomme nyt erityisen tarkasti alustojen kautta saatuja tuloja”, Torssonen kertoo tiedotteessa.

Onlyfansissa sisällöntuottajat voivat veloittaa käyttäjiä valokuvista ja videoista.

Verohallinto kertoo saavansa eri verkkoalustoilta aiempaa enemmän tietoja niiden kautta maksetuista tuloista, joita verrataan henkilöiden ilmoittamiin tuloihin.

Verohallinto muistuttaa, että veroa pitää maksaa myös tuotteista, joita on saanut pyytämättä tai joita saaja ei ole esitellyt sosiaalisen median kanavillaan. Tavanomaiset mainoslahjat ovat kuitenkin poikkeus. Niistä ei Verohallinnon mukaan tarvitse maksaa veroa, ellei ole sovittu, että ne ovat palkkiota näkyvyydestä.

Verohallinnosta huomautetaan, että somesisällön tuottamiseen liittyvät menot voi vähentää tuloista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut