Ulkoministeriö vahvistaa: Suomen Moskovan-suurlähetystöön lähetettiin kolme jauhe­kirjettä

Tarkempaa tietoa jauheen laadusta ja sen mahdollisesta vaarallisuudesta ei vielä ole.

Ulkoministeriö vahvistaa tiedon siitä, että Suomen Moskovan-suurlähetystöön on lähetetty jauhekirjeitä. Ulkoministeriön edustalla kuvattiin huhtikuun alussa.

STT

Ulkoministeriö vahvistaa STT:lle, että Suomen Moskovan-suurlähetystöön lähetettiin torstaina kolme jauhekirjettä. Aiemmin asiasta kertoi Kremlin politiikkaa tukeva venäläinen sanomalehti Izvestija, jonka mukaan kirjeissä oli valkoista jauhetta.

Ulkoministeriön mukaan ensimmäistä kirjettä avattaessa sen sisältä löytyi jauhetta. Ulkoministeriön turvallisuusohjeen mukaisesti kirjeet luovutettiin torstaina Venäjän viranomaisille, jotka tutkivat kirjeet tarkemmin.

Tarkempaa tietoa jauheen laadusta ja sen mahdollisesta vaarallisuudesta ei vielä ole.

Ulkoministeriö sanoo suhtautuvansa vakavasti kaikkiin suurlähetystöä ja sen henkilökuntaa kohtaan kohdistuviin turvallisuusuhkiin. Suomen Moskovan-suurlähetystö oli heti tapahtuman jälkeen yhteydessä myös Venäjän ulkoministeriöön, Suomen ulkoministeriö kertoo.

Aiemmin joulukuussa Suomen Moskovan-suurlähetystöön kohdistui ilkivallanteko, jossa joukko ihmisiä heitti lähetystön pihalle lekoja kadulta aidan yli. Lähetystölle tai sen työntekijöille ei aiheutunut vahinkoa lekaiskussa.

Suurlähetystön edustaja pyysi joulukuun tapahtumien jälkeen Venäjää takaamaan edustuston ja sen henkilökunnan turvallisuuden diplomaattisia suhteita koskevan Wienin yleissopimuksen nojalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut