Poliisi: Alaikäiset saattoivat sytyttää tyhjillään olevan hotellin

”Silminnäkijähavaintojen perusteella poliisilla on tällä hetkellä syytä epäillä, että tapahtumiin liittyy alaikäisiä”, kertoo rikoskomisario Tarja Lehtonen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Tulipalo tuhosi maanantaina neljä huoneistoa tyhjillään olevan hotelli Savonsolmun hotellirakennuksesta.

Poliisi epäilee, että Pieksämäellä sijaitsevan hotelli Savonsolmun maanantaisen tulipalon syttymiseen liittyy alaikäisiä.

Tapauksen tutkinta on kuitenkin vielä kesken, kertoo rikoskomisario Tarja Lehtonen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

”Silminnäkijähavaintojen perusteella poliisilla on tällä hetkellä syytä epäillä, että tapahtumiin liittyy alaikäisiä. Rakennuksessa on ollut jonkinlaista tulenkäsittelyä”, Lehtonen kertoo.

Lehtonen ei kuitenkaan halunnut täsmentää, minkä ikäisistä lapsista on kyse.

Lehtosen mukaan palon tutkinta siirtyy seuraavaksi Itä-Suomen poliisin ennaltaehkäisevän toiminnan eli niin kutsutun ankkuriryhmän tutkittavaksi. Alaikäisten tekemät rikokset kuuluvat ryhmälle.

Tutkittava rikosnimike ei ollut vielä tiistaiaamuna täsmentynyt, mutta Lehtosen mukaan mahdollinen nimike on esimerkiksi tuhotyö.

Tulipalo tuhosi maanantaina neljä huoneistoa tyhjillään olevan hotelli Savonsolmun hotellirakennuksesta.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen klo 17.23. Erään huoneen sisällä syttynyt palo sytytti useita muita huoneita hotellirakennuksen toisessa kerroksessa.

Savusukeltajat pelastivat hotellin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevasta huoneesta kaksi lasta. Hotellin katolta pelastettiin yksi ihminen.

Sammutustyöt lopetettiin puolen yön aikoihin, mutta jälkisammutus jatkui tiistaiaamuun asti.

Pelastuslaitos kertoi maanantai-iltana, että rakennuksen koko yläkerta kärsi palossa mittavia savu-, palo- ja vesivahinkoja.

Hotellissa ei ole tällä hetkellä majoitustoimintaa, ja se on ollut ilkivallan kohteena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut