Perussuomalaisten eduskuntaryhmää johtaa Lulu Ranne – SDP:n ryhmän johdossa jatkaa Antti Lindtman

SDP:n ehdokas eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi on Tarja Filatov.

Perussuomalaisten Lulu Ranne Suomen Yrittäjien tentissä marraskuussa 2022.

Perussuomalaisten uuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja on kansanedustaja Lulu Ranne Hämeenlinnasta. Diplomi-insinöörin koulutuksen saanut Ranne oli päättyneellä eduskuntakaudella eduskuntaryhmän toisena varapuheenjohtajana.

Uusiksi varapuheenjohtajiksi ryhmään valittiin Vilhelm Junnila Naantalista ja Mari Rantanen Helsingistä.

Kaikki valitut ovat toisen kauden kansanedustajia. Perussuomalaisten uudella eduskuntaryhmällä on ollut torstaina järjestäytymiskokous eduskunnassa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajana päättyneen eduskuntakauden toiminut Ville Tavio kertoi aiemmin viikolla, että ei hae jatkokautta ryhmän puheenjohtajana. Hänen mielestään eduskuntatyön rooleissa on hyvä olla vaihtuvuutta vaalikausittain.

SDP:n ryhmän johdossa Lindtman, Ojala-Niemelä ja Berg

SDP:n eduskuntaryhmän johdossa jatkaa kansanedustaja Antti Lindtman, joka on toiminut ryhmän puheenjohtajana vuodesta 2015.

Eduskuntaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Johanna Ojala-Niemelä ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Kim Berg. Valinnat tehtiin eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa torstaina.

SDP:n hallitusohjelmaneuvotteluiden toimikuntaan valittiin puheenjohtajaksi Sanna Marin ja jäseniksi Sirpa Paatero, Ville Skinnari, Matias Mäkynen, Antti Lindtman, Johanna Ojala-Niemelä, Kim Berg, Krista Kiuru ja Antton Rönnholm.

Puolueen ehdokas eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi on Tarja Filatov.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut