HS-gallup: Kolme suurinta puoluetta ovat lähes tasoissa

Keskusta kampeaa ylös kannatuskuopastaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Ilta-Sanomien vaalitentissä.

| Päivitetty

Kokoomuksen etumatka perussuomalaisiin ja sosiaalidemokraatteihin on supistunut ja kolme suurta puoluetta ovat lähes tasoissa, ilmenee Helsingin Sanomien uudesta kannatuskyselystä.

Kyselyn mukaan kokoomusta kannatti nyt 19,8 prosenttia vastaajista, kun puolue vielä viime viikon HS-gallupissa sai 20,8 prosentin tuen. Perussuomalaiset ja sdp keräsivät molemmat 19,2 prosentin kannatuksen. Molemmat ottivat 0,1 prosenttiyksikköä takapakkia viime viikon kyselyyn verrattuna.

Keskusta on kirinyt ja sen kannatus on noussut edellisestä mittauksesta 0,7 prosenttiyksikköä 11,4 prosenttiin.

Viidennestä sijasta kamppailevat vihreät ja vasemmistoliitto. Molempien kannatus oli noussut edellisestä mittauksesta 0,1 prosenttiyksikköä. Vihreille kertyi 8,4 prosentin kannatus, vasemmistoliitolle 8,3 prosenttia.

Rkp:n kannatus oli ennallaan 4,5 prosentissa ja kristillisdemokraattien 4 prosentissa. Liike nytille mitattiin 1,9 prosentin tuki. Muiden puolueiden yhteenlaskettu kannatus oli noussut 2,7 prosentista 3,3 prosenttiin.

Kantar Publicin tekemän tutkimuksen virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla. Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse noin 2 000 henkilöä. Aineisto kerättiin 9.3–25.3. Vastanneista 35 prosenttia ei halunnut kertoa kantaansa tai ilmoitti, ettei aio äänestää eduskuntavaaleissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut