Tp-utva kokoontui poikkeuksellisesti sunnuntaina – presidentti ja ministerit keskustelivat Nato-jäsenyys­prosessin etenemisestä

Kokous pidettiin poikkeuksellisesti sunnuntaina alkavan viikon kiireiden vuoksi.

Ministerit myös kuulivat tapaamisessa myös presidentti Sauli Niinistön Yhdysvaltojen-vierailullaan käymistä keskusteluista.

12.3. 22:04 | Päivitetty 13.3. 7:09

Presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta eli tp-utva oli sunnuntaina koolla Suomen Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä, kertoo valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan.

Tapaamisessa keskusteltiin asiasta Brysselissä torstaina käytyjen Turkin, Ruotsin ja Suomen kolmikanta­neuvottelujen pohjalta. Ministerit myös kuulivat presidentti Sauli Niinistön Yhdysvaltojen-vierailullaan käymistä keskusteluista.

Tiedotteessa kerrotaan, että kokous pidettiin poikkeuksellisesti sunnuntaina alkavan viikon kiireiden vuoksi.

”Kokouksen sijoittuminen sunnuntai-iltaan johtui vaalikiireistä sekä siitä, että mihin pystyisimme löytämään ajan, joka sopisi kaikille paikalla olleille ministereille”, ulkoministeriön osastopäällikkö Piritta Asunmaa kertoo STT:lle.

Asunmaa ei tarkentanut STT:lle, mistä kaikista asioista kokouksessa keskusteltiin. Hän ei myöskään tarkentanut, mitä presidentti Niinistö oli kertonut kokouksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut