Kiinteistöpalvelualalle uusi lakkovaroitus: 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa menossa lakkoon

Sovittelu työriidan osapuolten välillä päättyi keskiviikkona tuloksetta.

8.3. 16:02

Helsinki

Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut uuden lakkovaroituksen kiinteistöpalvelualalle. Lakko on 23.–24. maaliskuuta, ellei sopua löydy sitä ennen.

Lakon piiriin kuuluisi noin 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa yhteensä 16 yrityksessä. Lakko koskisi kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen alaisia töitä muun muassa ISS Palvelut Oy:ssä, Kotikatu Oy:ssä, RTK-Palvelut Oy:ssä sekä SOL Palvelut Oy:ssä.

PAM on aiemmin antanut varoituksen lakosta, joka koskisi noin 2 500:aa kiinteistöpalvelualan työntekijää. Jos sopua työehdoista ei sitä ennen synny, tämä siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko alkaa torstaina 16. maaliskuuta ja kestää 18. maaliskuuta saakka.

Sovittelua jatketaan perjantaina

Kiinteistöpalvelualan työriitaa koskeva sovittelu Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Kiinteistötyönantajien välillä päättyi keskiviikkoiltapäivänä tuloksetta.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 10. maaliskuuta kello 15, valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä.

PAM ja Kiinteistötyönantajat ovat käyneet neuvotteluja kiinteistöpalvelualan uudesta työehtosopimuksesta tammikuun lopulta alkaen. Alan aiempi työehtosopimus päättyi 28.2.2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut