Presidentti Niinistön Yhdysvaltain-vierailu alkaa tänään länsirannikon Seattlesta – loppuviikosta ohjelmassa vierailu pääkaupungissa

Luvassa on muuan muassa keskusteluja Suomen Nato-jäsenyydestä, transatlanttisesta kumppanuudesta ja Euroopan turvallisuudesta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kuvattiin Mäntyniemessä Helsingissä 10. helmikuuta.

6.3. 7:08

Seattle

Presidentti Sauli Niinistö aloittaa tänään vierailunsa Yhdysvalloissa. Matka kestää perjantaihin, ja teemana ovat ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä talous- ja teknologiayhteistyö. Mukana seurueessa on yritysvaltuuskunta.

Ensimmäinen kohde on länsirannikolla Washingtonin osavaltiossa Seattlessa, jossa Niinistö tapaa kuvernööri Jay Insleen. Lisäksi presidentti puhuu osavaltion senaatin istunnossa transatlanttisesta turvallisuus-, teknologia- ja talousyhteistyöstä, osallistuu turvallisuuspoliittiseen keskustelutilaisuuteen pohjoismaiseen perintöön, kulttuuriin ja taiteeseen keskittyneessä National Nordic Museumissa ja vierailee yrityksissä.

Tiistaina vuorossa on Kalifornia, jossa Niinistö osallistuu Palo Altossa Stanfordin yliopiston Freeman Spogli -instituutin järjestämään keskusteluun turvallisuuspolitiikasta, suurvaltakilpailusta ja uusista teknologioista. Niinistö tapaa osavaltion varakuvernöörin Eleni Kounalakisin, jonka kanssa hän osallistuu myös pohjoismaisia kasvuyrityksiä esittelevään innovaatiotapahtumaan Bifrostiin.

Torstaina Niinistö vierailee maan toisella laidalla pääkaupunki Washingtonissa, jossa luvassa on esimerkiksi senaattoreiden tapaamisia ja keskusteluja Suomen Nato-jäsenyydestä, transatlanttisesta kumppanuudesta ja Euroopan turvallisuudesta. Ohjelmassa on lisäksi Suomen suurlähetystön järjestämä tapahtuma, jonka teemana ovat puolustusteollisuus ja murrosteknologiat.

Perjantaina presidentti käy Norfolkin sotilastukikohdassa ja tapaa Virginian osavaltion kuvernööri Glenn Youngkinin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut