Unkarin valtuuskunta vierailee Suomessa keskiviikkona

Puheenjohtaja Matti Vanhanen on varautunut kertomaan delegaatiolle Suomen Nato-hakemuksesta.

Eduskunnan puheenjohtaja (puhemies) ottaa ensi viikolla vastaan Unkarin valtuuskunnan. Unkarin parlamentti käsittelee parhaillaan Suomen Nato-jäsenyyttä.

3.3. 18:47

STT

Unkarin parlamentin varapuheenjohtajan Csaba Henden johtama valtuuskunta vierailee eduskunnassa ensi keskiviikkona. Valtuuskuntaan kuuluvat kansalliskokouksen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Zsolt Németh sekä Euroopan parlamentin jäsenet Enikő Győri ja Ernő Schaller-Baross.

Valtuuskunta tapaa eduskunnassa puheenjohtaja Matti Vanhasen (kesk.) ja eduskuntaryhmien sekä ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien edustajia. Valtuuskunnalla on erillinen tapaaminen suuren valiokunnan puheenjohtajan Satu Hassin (vihr.) kanssa.

Unkarin parlamentti käsittelee parhaillaan Suomen Nato-jäsenyyttä. Asian käsittelyä on siirretty useaan otteeseen viime syksystä lähtien. Unkari ja Turkki ovat ainoat Nato-maat, jotka eivät vielä ole hyväksyneet Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä.

Vanhanen toteaa, että delegaatioiden lähettäminen hakijamaihin liittyy useiden Nato-maiden parlamenttien käytäntöön.

”Itse olen varautunut keskiviikkoaamuna kertomaan heille tästä omasta hakemuksestamme ja miten me olemme turvallisuutemme kokeneet, miten olemme puolustuksemme järjestäneet. Kyllä heillä pitäisi olla perustiedot olemassa, mutta käydään vielä kertaalleen läpi”, Vanhanen sanoi STT:lle.

Kolmikantaneuvottelut Turkin, Suomen ja Ruotsin välillä ovat jatkumassa ensi viikon torstaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut