Vaalit lähestyvät ja sdp ampuu itseään jalkaan haulikolla – ”Kuinka vieraantunut puolue voi olla työelämästä?”

Sdp:n varapuheenjohtajan lausunnot paljastavat, kuinka ihminen voi olla totaalisen vieraantunut nykyaikaisesta työelämästä, kirjoittaa Aamulehden uutispäällikkö Vesa Laitinen kommentissaan.

3.3. 8:19

Aamulehti

Sdp on kaikesta päätellen tullut kuukausi ennen eduskuntavaaleja siihen johtopäätökseen, ettei se edes yritä kamppailla vaalivoitosta.

Muuta ei voi ajatella, kun lukee puolueen varapuheenjohtajan Matias Mäkysen tuoretta ulostuloa. Mäkynen kertoi sdp:n esittävän lakimuutosta, jonka mukaan työnantaja ei saisi ottaa työntekijöihinsä yhteyttä työajan ulkopuolella.

Kysyn, kuinka vieraantunut nuori demaripoliitikko voi olla nykyaikaisesta työelämästä.

Olen itse ollut työelämässä kohta 40 vuoden ajan ja joka kuukausi, paikoin joka viikko, pomoni tai työkaverini ovat olleet minuun yhteydessä vapaa-ajallani. Tehdessäni pikkupomon hommia, olen toiminut täysin samoin – koko ajan, tuntematta minkäänlaista pistoa sydämessäni.

Sdp on tähän asti pysynyt vaaligallupien kärkikahinoissa pitkälti pääministeri Sanna Marinin karisman ja näkyvyyden ansiosta. Varapuheenjohtajan ulostulot paljastavat, kuinka epärealistisessa harhamaailmassa nykypäivän demarit elävät.

Jos olisin Marinin asemassa, sulkisin Mäkysen kuukaudeksi puoluetoimiston komeroon opettelemaan maalaisjärkeä.

Kirjoittaja on Aamulehden uutispäällikkö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut