Antti Kaikkonen on nimitetty jälleen puolustusministeriksi

Puolustusministerin tehtävää hoitaneelle kansanedustaja Mikko Savolalle myönnettiin samalla ero tehtävästä.

Antti Kaikkonen (vasemmalla) nimitettiin tiistaina Valtioneuvoston linnassa jälleen puolustusministeriksi. Hänen vanhempainvapaansa aikana tehtävää hoiti kansanedustaja Mikko Savola (oikealla).

28.2. 6:45 | Päivitetty 28.2. 11:27

Vanhempainvapaalla ollut kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on nimitetty tiistaina jälleen puolustusministeriksi. Nimitys tapahtui presidentin esittelyssä Valtioneuvoston linnassa aamupäivällä. Puolustusministerin tehtävää hoitaneelle kansanedustaja Mikko Savolalle (kesk.) myönnettiin samalla ero tehtävästä.

Kaikkonen oli vanhempainvapaalla noin kahden kuukauden ajan. Hänen oli vapaan ajaksi erottava ministerin tehtävästä, sillä laki ei tunnista ministereille eikä kansanedustajille perhevapaajaksoja.

”Jahas, skragaa kaulaan vaan sitten taas. Valmiina hommiin”, Kaikkonen kommentoi asiaa Twitterissä.

Mikko Savola puolestaan nosti puolustus­ministeriön blogissa esille omalta seitsemän viikon ministeriajaltaan erityisesti kaksi Ukrainan tukipakettia ja Suomen Nato-jäsenyyden valmistelun. Hän kirjoittaa uskovansa vahvasti, että Suomen Nato-ratifioinnit etenevät ennen pitkää myös Turkissa ja Unkarissa.

Kaikkosen päätöstä jäädä vaikeana aikana kotiin hoitamaan pientä lastaan Savola pitää rohkeana.

”Moni ei tähän olisi kyennyt. Minulle tuo rohkeus antoi mahdollisuuden. Tein hommat niin hyvin kuin osasin. Jokainen toimii vahtivuorollaan omalla tavallaan”, Savola kirjoittaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut