Myrskyisä avaruussää toi revontulet taas Tampereen seudulle – taivaalla leimusi jo toisena iltana peräkkäin

Revontulia nähtiin paljolti eteläisessä Suomessa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Jos revontulet jäivät silloin näkemättä, mahdollisuuksia oli vielä maanantain ja tiistain välisenä yönä.

26.2. 21:22 | Päivitetty 27.2. 20:34

Revontulia näkyi Tampereen taivaalla myös maanantai-iltana, sillä Ilmatieteen laitoksen avaruussääennusteen mukaan revontulten todennäköisyys on suuri maanantain ja tiistain välisenä yönä myrskyisän avaruussään vuoksi. Useat Aamulehden lukijat kertoivat revontulihavainnoista maanantaina illalla.

Revontulia näkyi myös edellisenä, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen etelä- ja keskiosissa. Auringon pinnalla on ollut kaksi roihupurkausta, joista on lähtenyt myös koronan massapurkauksia. Koronan massapurkaus on tapahtuma, jossa auringon pinnalta irtoaa planeettainväliseen avaruuteen tavanomaista aurinkotuulta tiheämpi kaasupilvi.

Avaruussään aktiivisuuden arvioitiin kasvavan entisestään tiistain vastaisena yönä, minkä vuoksi revontulten todennäköisyys on arvioitu suureksi. Kuitenkin jos massapurkauksen saapuminen viivästyy, yön revontulet voivat jäädä vaatimattomiksi. Revontulten näkymiseen vaikuttaa myös pilvisyys.

Aamulehden lukija bongasi maanantai-iltana komeat revontulet Tampereen Härmälänrannasta keskustan suuntaan.

Revontulia Tampereen yllä sunnuntai-iltana.

Lapissa revontulet ovat yleisiä rauhallisenkin avaruussään aikana.

Revontulet ovat aurinkotuulen hiukkasten aikaansaamia valoilmiöitä maapallon ilmakehässä. Valoilmiö muodostuu, kun Auringosta lähteneet hiukkaset törmäävät ilmakehään.

Revontulia Kaupinojan saunalla sunnuntaina.

Revontulia kuvattiin sunnuntaina Terälahdessa, Tampereen pohjoisosassa.

Revontulia sunnuntai-iltana Pulesjärvellä Tampereen Kämmenniemessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut