HS: Anneli Auer hakee tuomionsa purkua – lapset peruneet todistuksensa äitiään vastaan

Anneli Auerin lasten mukaan heidän sijaisvanhempansa painostivat ja johdattivat heitä kertomaan valheellisia tarinoita, Helsingin Sanomat kertoo. Turun hovioikeus tuomitsi Auerin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen vuonna 2013.

Anneli Auer sai vuonna 2013 seitsemän ja puolen vuoden vankeuteen.

24.2. 17:48 | Päivitetty 24.2. 20:04

Anneli Auerin lapset ovat peruneet todistuksensa Auerin ja tämän entisen miesystävän Jens Kukan tekemistä seksuaalirikoksista heitä kohtaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan Auerin asianajaja Markku Fredman nauhoitti nyt täysi-ikäisten lasten haastatteluvideot edellisen kahden vuoden aikana. Videoilla Auerin neljä lasta sanovat, että kertomukset seksuaalirikoksista ovat sepitettyjä.

Sisarusten mukaan heidän sijaisvanhempansa olisivat painostaneet ja johdattaneet kertomaan valheellisia tarinoita, HS kertoo.

Turun hovioikeus tuomitsi Auerin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi ja Kukan kymmeneksi vuodeksi vankeuteen vuonna 2013. HS:n mukaan Fredman on jättänyt perjantaina korkeimpaan oikeuteen vaatimuksen Auerin ja Kukan tuomioiden purkamisesta.

Molemmat ovat jo suorittaneet vankeusrangaistuksensa, mutta he ovat tahtoneet laajaa julkisuutta saaneiden tuomioidensa purkamista niiden häpeällisyyden vuoksi.

Tuomioiden purkamisen perusteena vaatimuksessa on se, että ne perustuivat keskeisesti lasten kertomuksiin. Purkuhakemuksessa vaaditaan myös jutun aineistojen määräämistä julkiseksi. Seksuaalirikosjutun aineisto oli salaista lasten suojelemiseksi. Nyt myös lapset haluavat HS:n mukaan asiakirjojen julkistamista.

Hakenut purkua aiemminkin

Turun hovioikeus tuomitsi Auerin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi ja Kukan kymmeneksi vuodeksi vankeuteen vuonna 2013 muun muassa törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, törkeistä raiskauksista ja törkeistä pahoinpitelyistä. Auer on hakenut aiemminkin purkua seksuaalirikostuomioonsa, mutta korkein oikeus hylkäsi purkuhakemuksen vuonna 2016.

Auer nousi alun perin julkisuuteen syytettynä Ulvilassa vuonna 2006 tapahtuneesta murhasta, jonka uhrina oli Auerin mies. Auer todettiin tapauksessa syyttömäksi kahdella käsittelykierroksella. Hänet tuomittiin käräjäoikeudessa elinkautiseen vuosina 2010 ja 2013, mutta hovioikeus totesi hänet syyttömäksi sekä vuonna 2011 ja 2015.

Korkein oikeus ei antanut syyttäjille valituslupaa vuonna 2015 ja Auerista tuli virallisesti syytön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut