Presidentti Niinistö matkustaa Yhdysvaltoihin useammaksi päiväksi – tätä on ohjelmassa

Presidentti Sauli Niinistö vieraili Yhdysvalloissa viimeksi maaliskuussa vuonna 2022.

Presidentti Sauli Niinistö tapasi Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin Valkoisessa talossa maaliskuun alussa viime vuonna. Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa 24. helmikuuta.

23.2. 10:23

Aamulehti

Presidentti Sauli Niinistö matkustaa Yhdysvaltoihin neljäksi päiväksi 6. maaliskuuta alkaen, presidentin kanslia tiedotti torstaina.

Asialistalla on ulko- ja turvallisuuspoliittisten aiheiden lisäksi talous ja teknologia, sekä yhteistyön tiivistäminen.

Niinistö aloittaa matkansa Seattlesta, missä ohjelmassa on puhe osavaltion senaatille muun muassa yhteistyöstä turvallisuuden, teknologian ja talouden aloilla.

Matka jatkuu Palo Altoon, missä Niinistö osallistuu keskustelutilaisuuteen Stanfordin yliopistolla.

”Tapaamisessa Kalifornian varakuvernööri Eleni Kounalakisin kanssa esillä ovat kansainvälinen poliittinen tilanne sekä vihreä ja digitaalinen siirtymä. Presidentti ja varakuvernööri osallistuvat myös pohjoismaisia kasvuyrityksiä esittelevään Bifrost-innovaatiotapahtumaan Piilaaksossa”, tiedotteessa todetaan.

Washingtonissa Niinistö tapaa senaattoreita. Esillä aihelistalla ovat Suomen Nato-jäsenyys, transatlanttinen kumppanuus ja Euroopan turvallisuus.

Matkan päätteeksi Niinistö vierailee muun muassa Norfolkin sotilastukikohdassa. Presidentin matkaohjelmassa ei ole mainintaa presidentti Joe Bidenin tapaamisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut