Maavoimat harjoittelee pian paikallis­puolustusta – Näin harjoitukset ulottuvat Pirkanmaalle

Harjoittelulla varaudutaan esimerkiksi liikenneyhteyksien, energian saannin ja tietoverkkojen toiminnan turvaamiseen häiriötilanteissa. Harjoitukset näkyvät ympäri maata, myös Pirkanmaalla.

Maavoimien paikallispuolustusharjoituksiin osallistuu muun muassa noin 2 200 varussotilasta. Nämä varussotilaat kuvattiin Hämeenlinnan Parolannummella 1. helmikuuta.

21.2. 16:45

Maavoimat harjoittelee paikallispuolustusta eri puolilla Suomea perjantaista 24. helmikuuta alkaen. Pirkanmaalla harjoitellaan useilla eri paikkakunnilla maaliskuussa. Harjoitukset kestävät 10. maaliskuuta asti.

Kuuden alueellisen harjoituksen yhteydessä noin 2 800 reserviläistä saa kertausta. Lisäksi harjoitukseen osallistuu noin 2 200 varussotilasta ja tuhat Puolustusvoimien henkilökunnan jäsentä. Mukana on myös kaupunkien, poliisin, pelastustoimen ja sosiaali- ja terveysalan viranomaisia, yrityksiä ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijoita.

Harjoittelulla varaudutaan esimerkiksi liikenneyhteyksien, energian saannin ja tietoverkkojen toiminnan turvaamiseen häiriötilanteissa.

”Säännöllisellä harjoittelulla muiden viranomaisten kanssa varmistamme, että meillä on hyvä kyky toimia yhdessä ja turvata kansalaisten arki kaikissa tilanteissa”, sanoo Maavoimien operaatiopäällikkö prikaatikenraali Sami-Antti Takamaa tiedotteessa.

Mitä?

Harjoitukset Pirkanmaalla

Paikallispuolustusta harjoitellaan Pirkanmaalla 6.–10. maaliskuuta.

Harjoituksia on Lempäälässä, Pirkkalassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Virroilla, Ruovedellä, Orivedellä ja Kangasalla.

Harjoituksiin osallistuu joukkoja noin 1 500 ihmisen verran, ajoneuvoja on mukana noin 200.

Viranomaisista harjoituksiin osallistuvat Pirkanmaan hyvinvointialue, Pirkanmaan pelastuslaitos, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ja Tampereen yliopistollinen sairaala.

Poikkeusoloissa paikallis­joukkojen tehtäviä ovat Maavoimien mukaan esimerkiksi strategisten kohteiden suojaaminen, alueiden valvonta, taistelutehtävät ja vastustajan erikoisjoukkoja vastaan toimiminen. Paikallis­joukkoihin sijoitetaan niin Puolustusvoimien henkilökuntaa kuin myös tehtäviin koulutettuja, toiminta-alueensa tuntevia reserviläisiä.

”Reserviläisten merkitys paikallis­puolustukselle on keskeinen. Kevään harjoituksissa he pääsevät harjoittelemaan sodan ajan tehtäviään monipuolisesti ja toimimaan yhdessä alueensa viranomaisten kanssa”, Takamaa jatkaa tiedotteessa.

Paikallis­puolustus­harjoitukset näkyvät ympäri maata. Kaupungeissa voi liikkua sotilasajoneuvoja, ja joissain harjoituksissa on myös lentotoimintaa. Harjoituksissa mukana olevat käyttävät melua aiheuttavia mutta vaarattomia paukkupatruunoita. Pohjoisen Suomen harjoituksissa mukana on myös joukkoja Yhdysvaltojen maavoimista. He harjoittelevat yhteistoimintaa Maavoimien kanssa Rovajärven alueella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut