Hämeenlinnan kaupunki pyytää selvitystä Hämeenlinnan Lentopallokerholta – ”Nollatoleranssia kaikenlaiseen häirintään”

”Tulemme pyytämään seuran hallitukselta lisäselvitystä ja edellytämme toimia. Edellytämme, että urheilu on kaikille turvallista”, sanoo Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki sai vuodenvaihteessa rangaistuksen Suekin tutkinnan jälkeen. Kuva marraskuulta 2018.

18.2. 10:17

Hämeenlinnan kaupunki pyytää Hämeenlinnan Lentopallokerholta selvitystä perjantaina julkaistun epäasiallista käytöstä koskevan STT:n uutisen vuoksi. Asiasta Twitterissä kertovan Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen mukaan kaupunki myös edellyttää seuralta toimia.

”Medioissa on laajoja uutisia Hämeenlinnan Lentopallokerhoon liittyen. Markkinointiyhteistyösopimuksessa Hämeenlinnan kaupunki edellyttää kumppaneiltamme Suomen Olympiakomitean eettisen urheilun periaatteiden noudattamista ja nollatoleranssia kaikenlaiseen häirintään”, Parviainen kirjoittaa.

”Hämeenlinnan kaupunki haluaa edistää ja tukea korkeatasoista naisurheilua. Haluamme myös turvata pelaajien asemaa ja lajin hyviä edellytyksiä. Tulemme pyytämään seuran hallitukselta lisäselvitystä ja edellytämme toimia. Edellytämme, että urheilu on kaikille turvallista”, hän jatkaa.

Lue lisää: Lentopallokerhon häirintä­tapauksesta uutta tietoa: häirintä sai jatkua vuosia, asiaton käytös oli myös koskettelua

Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki sai vuodenvaihteessa Lentopalloliiton sääntöryhmältä rangaistuksen epäasiallisesta käytöksestä Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin tekemän selvityksen jälkeen. Selvitys koski Kalliomäen toimintaa vuonna 2021.

STT paljasti perjantaina, että Kalliomäen asiaton käytös oli alkanut jo vuosia ennen Suekin tutkimaa tapausta. Kaudella 2008–2009 Hämeenlinnassa pelannut Elina Salomäki kertoi Kalliomäen kommentoineen pelaajien ulkonäköä asiattomasti joukkueen muiden taustahenkilöiden kuullen ja tarttuneen häntä takapuolesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut