Lakon aikana lähetetyt kirjeet voivat viivästyä jopa kaksi viikkoa – näin lakot vaikuttavat Postin toimintaan

Lakon aikana lähetettyjen pakettien toimitukset viivästyvät viidestä päivästä viikkoon.

AKT:n lakko ja Paun tukitoimet vaikuttavat myös Postin toimintaan, vaikka Posti ei ole neuvotteluiden osapuoli.

16.2. 10:36 | Päivitetty 16.2. 10:43

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n lakko ja Posti- ja logistiikka-alan unioni Paun tukitoimet vaikuttavat myös Postin toimintaan, vaikka Posti ei ole neuvotteluiden osapuoli.

Lue lisää: Uhkaako Tampereen keskustaa ja Pispalaa pian jätekaaos? Näin lakko vaikuttaa: yhdessä Pirkanmaan kunnassa jätekuljetukset pysähtyvät viikoksi

Posti kertoo torstaina, että tämänhetkisen arvion mukaan lakon aikana lähetettyjen kirjeiden ja muiden kuin aamuyön varhaisjakelussa kulkevien lehtien toimitukset viivästyvät viikosta kahteen.

Lakon aikana lähetettyjen pakettien toimitukset viivästyvät viidestä päivästä viikkoon. Viive johtuu niiden väliaikaisesta varastoinnista ja siihen liittyvän suman purkamisesta.

Kirjeiden viive johtuu siitä, että kirjeiden vastaanottajia on merkittävästi enemmän valtakunnallisesti.

Lakon jälkeen lähetettävien pakettien pitäisi kulkea pääsääntöisesti normaalisti.

Varhaisjakeluna jaettavat sanomalehdet kulkevat lähtökohtaisesti normaalisti, mutta pieniä paikallisia häiriöitä voi olla. Rahtikuljetukset viivästyvät noin viikon.

Turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät lähetykset on rajattu lakon ulkopuolelle, ja Postin mukaan ne yritetään toimittaa perille normaalissa aikataulussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut