Ahtausalan sovittelu jatkuu perjantaina, AKT on jatkanut tänään lakkojaan ja Pau aloitti tukilakot

AKT hylkäsi tiistaina sovintoehdotukset, koska piti tarjouksia riittämättöminä sekä tekstikysymysten että palkkaratkaisujen osalta.

Vuosaaren satama kuvattiin lakkoaamuna 15. helmikuuta.

16.2. 7:05 | Päivitetty 16.2. 12:01

Ahtausalan työriidan sovittelu Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja työnantajapuolen Satamaoperaattorit ry:n välillä jatkuu huomenna, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Huomenna jatkuu myös kuorma-autoalan, terminaalitoiminnan ja säiliöauto- ja öljytuotealan sovittelu.

Tänään alkaa puolestaan linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden sovittelu.

AKT:n lakot ovat jatkuneet tänään satamissa ja kuorma-autoalalla, terminaalitoiminnassa sekä säiliö- ja öljytuotealalla.

AKT jätti tiistaina uusia lakkovaroituksia koskien muun muassa linja-autohenkilökuntaa ja huoltokorjaamoita. Uudet lakot alkavat 1. maaliskuuta, ellei sopua synny sitä ennen.

AKT:n meneillään olevista lakoista ahtaajien työtaistelu jatkuu toistaiseksi, eikä sille ole ilmoitettu päättymisaikaa.

Kuorma-autoalan, säiliöauto- ja öljytuotealan lakot päättyvät ensi keskiviikon vastaisena yönä puolilta öin, ellei sopua synny aiemmin. Terminaalitoiminnan lakon on määrä päättyä ensi keskiviikkona aamukuudelta.

Liitto hylkäsi tiistai-iltana tehdyt sovintoehdotukset, koska piti tarjouksia riittämättöminä sekä tekstikysymysten että palkkaratkaisujen osalta.

Työnantajapuoli on tuominnut AKT:n toiminnan täysin vastuuttomaksi.

Lisäksi Posti- ja logistiikka-alan unioni Paun tukilakot alkoivat tänään. Tukitoimien tavoitteena on vauhdittaa AKT:n työehtosopimusneuvotteluja kuorma-autoalalla. PAUn tukitoimien on ilmoitettu päättyvän ensi tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut