Yksi kuoli Rajavartiolaitoksen partioveneen uppoamisessa – Päällikkö tuomittiin, muille viranhaltijoille ei syytteitä

Syyttäjät pohtivat vielä, pitäisikö Rajavartiolaitosta vastaan nostaa syyte. Juhannuksena 2020 uponneen aluksen päällikkö on jo tuomittu lainvoimaisesti sakkoihin.

Uponnut partiovene nostettiin heti onnettomuuden jälkeen.

30.1. 12:59

Yhden ihmisen kuolemaan johtaneesta Rajavartiolaitoksen partioveneen pohjakosketuksesta ei nosteta lisäsyytteitä viranhaltijoita vastaan. Turma tapahtui juhannuksena 2020.

Epäiltyinä oli useita viranhaltijoita, mutta syyttäjät ovat nyt päättäneet, ettei kukaan heistä saa syytettä.

Rikosepäilyt koskivat etenkin työturvallisuuslain mukaisten velvoitteiden rikkomista, syyttäjät kertovat tiedotteessaan. Rikosnimikkeinä olivat työturvallisuusrikos, kuolemantuottamus, palvelusrikos sekä virkavelvollisuuden rikkominen.

Syyttäjien mukaan ei ole todennäköisiä syitä rikoksesta epäiltyjen syyllisyyden tueksi.

Sen sijaan asia jää edelleen syyteharkintaan niiltä osin kuin rikoksesta epäiltynä on Rajavartiolaitos organisaationa. Niiltä osin ratkaisu tehdään myöhemmin.

Turmasta on jo tuomittu partioveneen päällikkö. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi merivartijan marraskuussa sakkoihin palvelusrikoksesta ja hyvän merimiestaidon laiminlyönnistä.

Partiovene ajoi karille ja upposi Loviisan edustalla. Onnettomuus tapahtui veneväylän ulkopuolella, kun vesiliikennetehtävällä ollut vene oli matkalla Loviisan satamaan tauolle.

Pohjakosketuksen aikaan veneellä oli nopeutta noin 28 solmua, ja osuma aiheutti useita metrejä pitkät vahingot veneen pohjaan.Yksi veneen kolmihenkisen miehistön jäsenistä kuoli.

Sakot saanut merivartija toimi partioveneen päällikkönä onnettomuuden aikaan. Oikeudessa hän kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Tuomio on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut