Teollisuusliitto hylkäsi sovintoesityksen – helmikuun työnseisaukset toteutunevat

Teollisuusliiton Aalto: Tuotannon alasajo näyttää nyt välttämättömältä ratkaisun saavuttamiseksi.

Teknologianteollisuuden työriidan osapuolet antoivat perjantaina vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen. Osapuolet kuvattiin, kun he jatkoivat työriidan sovittelua valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 20. tammikuuta.

27.1. 6:27 | Päivitetty 27.1. 9:55

Teollisuusliitto on hylännyt teknologiateollisuuden työriitaan eilen jätetyn sovintoesityksen. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran mukaan Teknologiateollisuuden työnantajat olisi hyväksynyt sovintoesityksen.

Sajavaaran mukaan helmikuun työnseisaukset vaikuttavat nyt toteutuvan. Hän keskustelee osapuolten kanssa siitä, milloin sovittelua on mahdollista jatkaa.

Osapuolet antoivat vastauksensa esitykseen valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingin Bulevardilla.

”Sovintoehdotus ei riittävällä tavalla huomioinut hintojen nousua palkkaratkaiun osalta, kommentoi asiaa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto tiedotteessa.

”Jatkamme neuvotteluita ratkaisun löytämiseksi, mutta valitettavasti aika alkaa käydä vähiin. Neuvotteluiden ohella valmistaudumme työnseisausten aloittamiseen. Tuotannon alasajo näyttää nyt välttämättömältä ratkaisun saavuttamiseksi”, Aalto jatkaa.

Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtajan Jarkko Ruohoniemen mukaan Teollisuusliiton päätös osoittaa, että liiton näkemys talouden kuvasta on kaukana todellisuudesta.

”Palkankorotusten taso nousi sovintoehdotuksessa jo huolestuttavan korkeaksi niin työllisyyden kuin kilpailukyvynkin näkökulmasta”, Ruohoniemi sanoo tiedotteessa.

Heijastunut muiden alojen neuvotteluihin

Teollisuusliitto on vauhdittanut neuvotteluita lakkovaroituksilla, joita se on jättänyt Teknologiateollisuuden työnantajien lisäksi Kemianteollisuudelle.

Tiistaina Teollisuusliitto antoi lakkovaroituksen, joka koskee 112:ta toimipaikkaa teknologia- ja kemianteollisuudessa. Lakkovaroituksen kohteena olevissa toimipaikoissa työskentelee noin 11 400 työntekijää, ja lakkojen ajankohta olisi 8.–10. helmikuuta.

Viime viikolla Teollisuusliitto jätti lakkovaroituksen työnseisauksista, jotka tapahtuisivat 1.–3. helmikuuta. Niiden kohteena olevissa toimipaikoissa työskentelee noin 7 200 työntekijää.

Teknologiateollisuuden neuvottelujen venyminen on heijastunut myös useisiin muiden alojen palkkaneuvotteluihin. Työmarkkinoilla ei odoteta ratkaisuja muidenkaan alojen palkankorotuksista ennen kuin teknologiateollisuuden uusista työehdoista päästään sopuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut