Useita työriitoja sovitellaan tällä viikolla valtakunnansovittelijan toimistolla: "Teemme parhaamme, että lakot vältettäisiin"

Helmikuun alussa on alkamassa useita lakkoja, jos työriitoja ei saada ratkottua ennen sitä.

18.1. 14:37 | Päivitetty 18.1. 17:51

STT

Useiden työriitojen sovittelua jatketaan tällä viikolla valtakunnansovittelijan toimistolla. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara sanoo STT:lle, että tällä viikolla käydään pääasiassa läpi sitä, mikä on johtanut työriitojen päätymiseen valtakunnansovittelijan toimistolle.

”Tavoitteena on neuvotella tiiviissä tahdissa jokaisessa neuvottelupöydässä. Teemme parhaamme, että lakot vältettäisiin, ja katsomme, että päivä päivältä asioita viedään eteenpäin”, Sajavaara sanoo.

Hän ei vielä tässä vaiheessa ota kantaa siihen, kuinka kaukana osapuolet ovat toisistaan ja milloin sopu voisi olla mahdollinen eri pöydissä.

Varoituksen helmikuun 1. päivänä alkavasta kolmen päivän lakosta ovat antaneet jo Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro sekä Ylemmät toimihenkilöt YTN.

Lue lisää: Suuren teollisuus­yrityksen työntekijät valmistautuvat lakkoon täyttä häkää Pirkanmaallakin – luottamus­henkilö ja työnantaja kommentoivat mahdollisen lakon vaikutuksia

Ylityökiellot tulleet jo voimaan

Teollisuusliitto on antanut lakkovaroituksen teknologia- ja kemianteollisuuteen. Lisäksi Sähköliitto on antanut lakkovaroituksen Teollisuusliiton työehtosopimustehtävissä teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden aloilla sekä kemian- ja kumiteollisuuden sähköalantyöntekijöiden työehtosopimuksen alalla.

Pron lakkovaroitus koskee puolestaan teknologiateollisuuden toimihenkilöitä, YTN:n lakkovaroitus teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä.

Aloilla on jo voimassa ylityökielto.

Sajavaaran luona keskiviikkona aamupäivällä kävivät Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto. Osapuolten välisen työriidan sovittelua jatketaan taas perjantaina. Heidän jälkeensä keskiviikkona sovittelun valtakunnansovittelijan johdolla aloittivat Kemianteollisuus ja Teollisuusliitto, jotka niin ikään jatkavat sovittelua perjantaina.

YTN:n ja teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työriitaa sovitellaan valtakunnansovittelijan luona torstaina. Ammattiliitto Pro on puolestaan lauantaina menossa sovittelemaan teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan työriitojaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut